Miel cu macris

Miel cu macris

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina.

2

Se curata macrisul, se spala in mai multe ape, se opareste si se scurge bine.

3

Se pune in cratita cu carne, se adauga bulionul, putina apa si sare.

4

Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora.

5

Daca scade tare, se mai adauga putina apa.

Cand este gata se adauga putina zeama de lamaie. Aceasta reteta se prepara similar cu mielul servit cu spanac.

Etichete: carne, miel, macris, spanac

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale. Ingrediente: - 750 g...
Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon. Ingrediente: ...
Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane. Ca orice tip de carne...