Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina.
Se curata macrisul, se spala in mai multe ape, se opareste si se scurge bine.
Se pune in cratita cu carne, se adauga bulionul, putina apa si sare.
Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora.
Daca scade tare, se mai adauga putina apa.
Cand este gata se adauga putina zeama de lamaie. Aceasta reteta se prepara similar cu mielul servit cu spanac.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.