Piept de rata cu portocale

Piept de rata cu portocale

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.

Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:

1

Scoate pieptul de rata de la frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a-l prepara

2

Condimenteaza pieptul de rata cu sare si piper.

3

Cresteaza pieptul pe partea cu pielea.

4

Pune pieptul in tigaie, cu pielea in jos. Atentie, e bine ca tigaia sa nu fie incinsa. Ea trebuie sa fie rece, pentru a permite carnii sa fie mai suculenta.

5

Dupa ce s-a rumenit si pielea a devenit crocanta, intoarce pieptul pe cealalta parte. Daca nu e suficienta grasime poti adauga putin unt, cu care sa ungi carnea.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum...
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end...
Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie....