Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.
O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.
Ingrediente:
- un purcel de lapte,
- o lingura de untura,
- sare.
Mod de preparare:
Purcelul curatat bine de orice urma de par, se spala bine cu apa rece, se scurge, se presara cu o lingura de sare si se tine asa cel putin o jumatate de ora.
Se asaza apoi intr-o tava, cu picioarele indoite inaungru, pe doua scandurele sau pe un gratar, ca sa nu stea direct pe fundul tavii si sa se inmoaie in zeama pe care o lasa.
Se pun in tava 2-3 linguri de apa si se da la cuptor. La inceput, se unge de cateva ori cu zeama din tava.
Cand incepe sa se rumeneasca, se unge din cand in cand cu o pana inmuiata in untura.
Cu o jumatate de ora inainte de a servi purcelul nu se mai unge, ca sa aiba coaja rumena, aurie si tare, cand o atingi.
Daca in timpul friptului coaja face basici, acestea se sparg cu un ac.
Mod de servire:
Se asaza pe farfurie, se taie cu un cutit ascutit sau cu foarfecele
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.