Cum sa deshidratezi carnea

Cum sa deshidratezi carnea

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

- taie carnea in feliute subtiri;

- combina carnea cu sos de soia, sos Worcestershire, sare, piper si usturoi intr-un castron mare;

- acopera vasul cu capacul(daca nu are capac, pune folile de plastic);

- introdu vasul cu carnea in frigider pentru 2 ore pentru a se marina(aromele vor patrunde in carne);

- muta carnea intr-o tigaie cu tot marinata;

- pune tigaia pe focul dat la mare si aduc amestecul in punctul de fierbere;

- mai fierbe din acest moment inca 5 minute carnea, pentru a fi sigur/a ca o igienizezi cum trebuie inainte de deshidratare;

- opreste focul si scoate carnea din tigaie cu ajutorul unui cleste de bucatarie;

- lasa carnea sa se scurga pe prosoape de hartie.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cuptorul:

- porneste cuptorul setat pe cea mai joasa temperatura;

- pune fasiile de carne direct pe gratarul cuptorului, lasand suficient spatiu intre ele pentru ca aerul sa circule;

- intredeschide usa cuptorului intre 2,5 pana la 5,1 cm, pentru a incuraja si mai mult fluxul de aer;

- usuca apoi carnea intre 8 si 12 ore. Carnea este deshidratata cand crapa, dar nu se rupe. Nu ar trebui sa existe umiditate, deoarece se creeaza un mediu propice pentru bacterii.

Cum sa deshidratezi carnea. Depozitarea:

- lasa carnea deshidratata sa se raceasca inainte de a o muta in locul de pastrare. Pune fasiile de carne pe o grila metalica pentru racire;

- muta carnea zvantata intr-un recipient etans sau in pungi cu fermoar;

- pastreaza carnea deshidratata la temperatura camerei timp de maximum 2 luni sau congelata, pana la un an.

Citeste si:

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...