Cum sa faci iepure marinat in vin

Cum sa faci iepure marinat in vin

Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.

Ingrediente pentru marinata:

- un  litru de vin rosu, sec;

- sare, piper, dupa gust;

- 2 cepe taiate pestisori;

- 4 frunze de dafin;

- 4 catei de usturoi zdrobiti.

Mod de preparare:

- transeaza iepurele, aseaza-l  intr-un vas incapator si toarna marinata peste el, lasandu-l la frigider peste noapte.

- in ziua urmatoare, curata 2 morcovi mari, 4 cepe, 4 catei de usturoi.

- aseaza bucatile de iepure in tava, alternand cu ceapa pestisori si morcovii rondele.

- presara sare marina si rozmarin.

- toarna deasupra marinata si stropeste totul cu ulei de masline.

- inveleste bine tava in folie de aluminiu si da-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade. In aproximativ doua ore, iepurele se va coace bine( pana ce este moale si intra cu usurinta furculita in ea). Daca sosul scade peste masura se completeaza cu apa fierbinte sau vin (carnea nu trebuie sa ramana fara lichid).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc,...
Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este...
Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare