Iepure la cuptor. Ingrediente pentru iepure:
- 2,5 kilograme de carne de iepure;
- 3 cepe de marime medie;
- un morcov;
- 2 catei mari de usturoi;
- ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 500 mililitri de apa rece;
Iepure la cuptor. Ingrediente pentru sos:
- 200 grame de smantana fermentata;
- 2 catei mari de usturoi;
- 5-6 crengute de patrunjel;
- sare si piper negru macinat, dupa gust;
- 200 mililitri de apa fierbinte.
Iepure la cuptor. Mod de preparare:
- curata cateii de usturoi si taie-i rondele;
- incinge circa 50 mililitri de ulei intr-o tigaie;
- prajeste usturoiul taiat timp de un minut;
- scoate usturoiul pe o farfurie;
- pune carnea la prajit in uleiul aromatizat din tigaie. Aceasta trebuie sa fie uscata. Prajeste-o fara capac, pana cand se va rumeni pe ambele parti;
- transfera carnea intr-o oala de copt cu capac;
- prajeste ceapa si morcovul taiate marunt in uleiul ramas in tigaie;
- toarna peste legumele prajite aproximativ 500 mililitri de apa rece si adu amestecul in punctul de fierbere;
- toarna prajeala obtinuta peste carnea de iepure din oala. Adauga apa, daca e prea putina. Carnea trebuie sa aiba suficienta zeama, pentru a se fragezi;
- acopera oala cu un capac si bag-o in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, pentru circa o ora si jumatate;
- peste aproximativ 45 minute, scoate oala din cuptor, pentru a vedea daca toate bucatile de carne se gatesc in zeama;
- intoarce carnea pe partea opusa, acoper-o iar cu capacul si introdu-o la cuptor pentru a se coace mai departe;
- pregateste sosul. Intr-un castron adanc, combina apa cu smantana fermentata, apoi adauga usturoiul taiat marunt, patrunjelul tocat, sare si piper negru macinat, dupa gust. Amesteca;
- scoate carnea din cuptor si toarna sosul obtinut peste ea. Daca doresti, poti pune deasupra si o crenguta de rozmarin pentru a obtine o aroma mai intensa;
- acopera oala cu capacul si mai da-o la cuptor pentru 20 minute;
- scoate iepurele din cuptor si savureaza-l impreuna cu garnitura preferata!
Citeste si: Cum sa faci iepure marinat in vin