Cum sa faci iepure la cuptor in sos de smantana

Cum sa faci iepure la cuptor in sos de smantana

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!

Iepure la cuptor. Ingrediente pentru iepure:

- 2,5 kilograme de carne de iepure;

- 3 cepe de marime medie;

- un morcov;

- 2 catei mari de usturoi;

- ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 500 mililitri de apa rece;

Iepure la cuptor. Ingrediente pentru sos:

- 200 grame de smantana fermentata;

- 2 catei mari de usturoi;

- 5-6 crengute de patrunjel;

- sare si piper negru macinat, dupa gust;

- 200 mililitri de apa fierbinte.

Iepure la cuptor. Mod de preparare:

- curata cateii de usturoi si taie-i rondele;

- incinge circa 50 mililitri de ulei intr-o tigaie;

- prajeste usturoiul taiat timp de un minut;

- scoate usturoiul pe o farfurie;

- pune carnea la prajit in uleiul aromatizat din tigaie. Aceasta trebuie sa fie uscata. Prajeste-o fara capac, pana cand se va rumeni pe ambele parti;

- transfera carnea intr-o oala de copt cu capac;

- prajeste ceapa si morcovul taiate marunt in uleiul ramas in tigaie;

- toarna peste legumele prajite aproximativ 500 mililitri de apa rece si adu amestecul in punctul de fierbere;

- toarna prajeala obtinuta peste carnea de iepure din oala. Adauga apa, daca e prea putina. Carnea trebuie sa aiba suficienta zeama, pentru a se fragezi;

- acopera oala cu un capac si bag-o in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, pentru circa o ora si jumatate;

- peste aproximativ 45 minute, scoate oala din cuptor, pentru a vedea daca toate bucatile de carne se gatesc in zeama;

- intoarce carnea pe partea opusa, acoper-o iar cu capacul si introdu-o la cuptor pentru a se coace mai departe;

- pregateste sosul. Intr-un castron adanc, combina apa cu smantana fermentata, apoi adauga usturoiul taiat marunt, patrunjelul tocat, sare si piper negru macinat, dupa gust. Amesteca;

- scoate carnea din cuptor si toarna sosul obtinut peste ea. Daca doresti, poti pune deasupra si o crenguta de rozmarin pentru a obtine o aroma mai intensa;

- acopera oala cu capacul si mai da-o la cuptor pentru 20 minute;

- scoate iepurele din cuptor si savureaza-l impreuna cu garnitura preferata!

Citeste si: Cum sa faci iepure marinat in vin

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iepurele tau dragalas merita o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa includa un amestec de fan, pelete...
Iepurii sunt animale dragute, care pot deveni, cu usurinta, de companie! Sunt micuti, asa ca pot creste,...
Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne,...