Ingrediente:
- 8 cotlete de miel;
- 4 catei de usturoi;
- 5 linguri de ulei masline;
- cateva crengute de rozmarin;
- frunze de busuioc;
- sare de mare;
- piper macinat;
- un manunchi de sparanghel alb;
- 50 grame de unt;
- 200 grame de rucola.
Mod de preparare:
- spala cotletele si aseaza-le pe un platou.
- stropeste cotletele cu ulei de masline si asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat macinat.
- adauga cateii de usturoi taiati felii, crengutele de rozmarin si frunzele de busuioc.
- amesteca bine cotletele, acopera cu folie alimentara si baga produsul la frigider 2-3 ore sau peste noapte.
- inainte de pregatirea cotletelor, pregateste sparanghelul. Rupe, in primul rand, partea lemnoasa. Indoaie sparanghelul si se va rupe singur exact de unde trebuie.
- curata sparanghelul cu un cutit.
- fierbe sparanghelul in apa cu sare. Cand este fiert cam pe jumatate, scoate-l intr-o sita.
- soteaza, apoi, sparanghelul in unt pentru 2 minute. Sparanghelul trebuie sa ramana usor crocant.
- scoate cotletele de miel cu o ora inainte de a le pregati pentru a le lasa sa ajunga la temperatura camerei. Aseaza-le pe gratarul incins pentru a forma o crusta si a pastra sucurile in interiorul carnii. Gateste-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte.
- aseaza sparanghelul pe o farfurie, apoi formeaza un pat de rucola peste care vei aseza cotletele.
Pofta buna!