Pipote de pui in smantana. Ingrediente:
- un kilogram de pipote de pui;
- 4 cepe;
- un sfert de lingurita de nucsoara(optional);
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- 200 grame de smantana fermentata;
- 2 linguri de ulei.
Pipote de pui in smantana. Mod de preparare:
- curata ceapa si tai-o cat mai subtire(solzisori);
- spala bine de tot pipotele;
- scurge pipotele bine si muta-le intr-o tigaie incinsa;
- prajeste pipotele cam 6 minute, amestecand in mod constant;
- adauga ceapa peste pipote;
- asezoneaza cu sare si piper si inabuseste amestecul pentru o jumatate de ora, la foc mic. Amesteca din cand in cand;
- adauga(dupa inabusire) nucsoara rasa;
- adauga smantana si amesteca pentru un minut;
- opreste focul si lasa pipotele sub capac, pentru inca 4-5 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Budinca de ficat