Cum sa iti ingrijesti masina de spalat ca sa ii prelungesti viata?

Cum sa iti ingrijesti masina de spalat ca sa ii prelungesti viata?

Masina de spalat este un produs electrocasnic util pentru orice gospodina, dar aceasta trebuie intretinuta corect ca sa ii prelungesti durata de viata.

Depunerile de calcar si particulele de praf sunt inamicul masinilor de spalat, iar rufele spalate intr-un mediu neigienizat corespunzator devin o sursa de microbi, periculosi pentru sanatate.

Din acest motiv, masinile de spalat au nevoie sa fie curatate si dezinfectate periodic pentru ca numai ingrijirea corecta a aparatelor electrocasnice mareste durata de viata si de functionare a acestora.

Iata care sunt pasii de urmat pentru o curatare si ingrijire eficienta a masinii de spalat.

Dezinfectarea masinii de spalat

Foloseste otet pentru a scapa de bacteriile periculoase care se formeaza in timpul spalarilor repetate in masina de spalat si pe tevile din care curge apa peste rufe. O data pe luna curata masina de spalat folosind doua cesti de otet alimentar. Seteaza masina la program de apa fierbinte si las-o sa spele in gol. Otetul elimina si calcarul pe langa faptul ca este un dezinfectant eficient.

Indepartarea sapunului vechi din cuve
Detergentul folosit la spalat rufe, fie el lichid sau solid, lasa urme in suportul de detergent si balsam sau pe cauciucul tamburului, Un amestec de bicarbonat de sodiu, otet si apa calda este solutia perfecta pentru curatarea cuvelor in care se depun produsele de curatate. Freaca cu un burete sau o perie de mici dimensiuni acesti suporti pentru detergent si vei scapa de sapunul vechi din cuve.

Scoate suportul pentru detergenti si clateste-l in apa cu otet, daca acesta este detasabil
Daca ai terminat de curatat fiecare piesa detasabila, cauciucurile de la tambur si eventual hubloul masinii de spalat, trebuie sa clstesti bine cu apa fierbinte fiecare piesa.

Seteaza masina de spalat la temperatura maxima si ruleaza programul pentru bumbac fara detergent, otet sau rufe. Apa fierbinte va clati urmele de sapun, atele ramase printre tevi si bacteriile prinse de suprafete.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Covorul preferat s-a deteriorat? Ai scapat tigara pe el si s-a gaurit? Nu e cazul sa-l schimbi....
S-a infundat chiuveta, chiar daca ai fost atent/a sa nu scapi in scurgere diverse resturi alimentare? Daca...
Cutitul tau preferat e vechi si plin de rugina? Daca da, insamna ca nu l-ai ingrijit cum...