Cum sa congelezi VERDEATA

Cum sa congelezi VERDEATA

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

- foloseste cutii de plastic. Ai grija sa le inchizi ermetic.

- verdeata pe care o congelezi trebuie sa fie proaspata si spalata bine sub jet de apa;

- sterge verdeata cu prosoape de bucatarie. Nu trebuie sa fie umeda! Daca ramane apa pe frunze, cristalele de gheata vor afecta calitatea frunzelor.

- pe acelasi principiu, pastreaza tarhon si menta(daca doresti, evident).

- pentru a nu umbla haotic la cutiute, ar fi bine sa scrii pe fiecare in parte ce verdeata contine.

- cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte, la final.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar...
Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru...
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului...