Cum sa iti protejezi casa de hoti in perioada sarbatorilor

Cum sa iti protejezi casa de hoti in perioada sarbatorilor

Foarte multe spargeri de locuinte au loc in perioada sarbatorilor de iarna, cand cadourile valoroase sunt din plin in casele oamenilor. Indiferent daca ramai acasa in aceasta perioada sau pleci la rude/prieteni, ar fi bine sa iti iei masuri preventive impotriva potentialelor furturi! Imagineaza-ti scenariul nefericit in care esti tinta unei spargeri. Aceasta efractie se poate transforma, din pacate, intr-o talharie, daca tu si ai tai va aflati in casa in acele momente de cosmar...Asadar, nu e de glumit! Nu merge pe premisa mie nu mi se poate intampla!

Cum sa iti protejezi casa de hoti in perioada sarbatorilor:

1. Tine bradul de Craciun departe de ferestre. Prin traditie, bradul sfant se pune in fata unei ferestre. De asemenea, de multe ori, obiceiul ii determina pe romani sa tina cadourile sub brad zile intregi, pana la momentul deschiderii. E o traditie frumoasa, dar periculoasa, daca spargatorii pun ochii pe casa ta! Obiectele de valoare de sub brad vor atrage hotii ca un magnet. De aceea, plaseaza pomul sfant intr-un loc fara vizibilitate din exterior. In plus, te sfatuim sa tii cadourile(mai ales pe cele scumpe) in zone protejate, pana in Ajun.

2. Nu posta prea mult pe retelele de socializare. In era tehnologiei, hotii isi aleg victimele si din mediul online. Multi utilizatori de retele sociale posteaza fotografii cu cadouri scumpe. Daca profilul unei astfel de persoane e public(inclusiv adresa), pentru spargatori e mana cereasca. Practic, viitoarea victima le ofera pe tava locul unde vor actiona! Daca iti place sa imparti cu prietenii virtuali bucuria sarbatorilor de iarna, te sfatuim sa postezi doar pentru ei, evitand postarile publice. Daca se poate, ar fi bine sa eviti imagini. filmulete cu daruri foarte scumpe. De asemenea, evita postarile in care demonstrezi ca nu esti acasa perioade mai lungi. Nu uita, fotografiile din vacanta de vis raman in memoria telefonului, asa ca le poti posta dupa ce te intorci acasa!

3. Nu lasa cheia de la intrare ascunsa langa casa. Acest obicei reprezinta unul dintre cele mai vechi secrete in societatea omului modern. Eram ironici, evident. SIgur ca metoda e cunoscuta de aproape oricine. Daca lasi cheia ascunsa sub pres sau intr-o alta zona apropiata de casa, spargatorii vor verifica in cateva minute si s-ar putea sa gaseasca destul de simplu cheia. Practic, nu vor mai fi nevoiti sa sparga locuinta...Asadar, renunta la acest obicei! Ia cheia cu tine sau da-o unui vecin de incredere, daca ai animale ce trebuiesc hranite zilnic.

4. Desemneaza pe cineva sa iti ridice coletele postale. Multi oameni comanda cadouri in perioada sarbatorilor! Unele pot ajunge cu intarziere, chiar in perioada in care esti plecat. In aceasta situatie, curierul, daca nu te gaseste telefonic, va lasa coletul in fata casei. Lesne de inteles ca acesta poate disparea destul de repede...Pentru a preintampina un asemenea furt, anunta firma de curierat ca nu esti acasa si desemneaza un vecin sa ridice coletul.

5. Fotografiaza toate obiectele de valoare inainte de a pleca. Fotografierea obiectelor de valoare te ajuta in cazul nefericit in care ai fost deja victima unei spargeri. Politia se va baza mai simplu pe imagini decat pe descrierea obiecvtelor furate.

6. Instaleaza un sistem de camere video. Acest sistem te ajuta in orice perioada a anului. E o investitie care isi va scoate banii destul de repede!

7. Depoziteaza uneltele, echipamentele de gradina si orice scara intr-o magazie sau intr-un garaj. Hotii pot folosi astfel de obiecte pentru a patrunde mai usor in locuinta. Pentru a le ingreuna munca, depoziteaza toate uneltele intr-un spatiu tinut sub cheie.

8. Nu conecta luminile exterioare printr-o fereastra. Oamenii isi conecteaza adesea luminitele de Craciun de la o priza interioara trasa printr-un geam. In acest caz, fereastra respectiva nu se va mai inchide etans. Stii ce inseamna asta? O munca mai simpla pentru spargatori. Te sfatuim, asadar, sa instalezi luminite pe baza de baterii sau, daca sunt pe baza de curent electric, sa le conectezi la un generator exterior.

Citeste si: Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...
Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica,...