Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Pleci in VACANTA? Afla cum sa tii HOTII la distanta de CASA ta

Perioadele de vacanta pentru oamenii integrati social sunt, din pacate, zile de munca pentru cunoscutii hoti de locuinte. Pentru a preveni spargerea locuintei in perioada cat esti plecat in concediu, e nevoie sa iei cateva masuri. Iata care sunt acestea.

1. Cutia postala. Asigura-te ca nu ai parte de corespondenta, cat timp esti plecat in vacanta. O cutie postala plina, e semn clar pentru hoti ca in locuinta ta nu e nimeni de ceva vreme. Un imbold mai mult decat suficient pentru a-ti patrunde in casa si a fura tot ce considera de valoare. Poti ruga un vecin de incredere sa ia corespondenta(plus toatre pliantele care ajung in fata usii) in aceasta perioada!

2. Omul de incredere. Ideal ar fi sa ai o persoana apropiata(ruda, vecin) in zona, care sa ramana responsabil cu ingrijirea casei cat lipsesti(hranire animale, udare plante).

3. Alarma si sistemul programat de iluminare. Un asemenea sistem programat sa arda o ora pe noapte ar putea sa indeparteze hotii, care vor crede ca in casa se afla cineva. Cei mai isteti isi vor da seama repede de smecherie, asa ca o alarma este esentiala. Atentie! Alarma trebuie sa poata fi auzita de cineva( firma specializata, vecini). Altfel, hotii vor realiza ca nu sta nimeni in casa si vor da atacul rapid; poate chiar imediat ce alarma se opreste. Sfat: nu cumpara alarme neomologate de pe internet sau din locuri dubioase. Mai bine investesti un pic mai mult intr-un sistem de la o firma specializata. Doar asa poti fi sigur de reusita sistemului!

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casa este locul unde intotdeauna cauti sa te relaxezi dupa o zi plina. Felul in care arata...
Reparatiile din locuinta nu necesita neaparat implicarea unor mesteri. Le puteti face chiar voi, fara prea mari...
Indiferent unde locuiesti, la bloc sau la casa, vrei sa te simti in siguranta! Pentru un confort...