Trucuri de uz casnic foarte vechi, dar de care putina lume a auzit

Trucuri  de uz casnic foarte vechi, dar de care putina lume a auzit

Exista o multime de trucuri de uz casnic care iti pot usura munca. Unele dintre ele au aparut pentru prima oara in ziare din 1900. Cu toate acestea, sunt foarte putin cunoscute. Ti le prezentam pe cele mai importante. Cu siguranta, te vor ajuta!

Trucuri de uz casnic foarte vechi, dar de care putina lume a auzit:

Cum se detectezi o scurgere de gaz. O scurgere de gaz se poate transforma intr-o tragedie, daca nu actionezi rapid. In momentul in care simti acel miros intepator, caracteristic, incropeste repede un amestec de sapun si apa. Aplica solutia pe toata lungimea conductei de gaz. Vei descoperi foarte simplu zona problematica. In locul in care se scurge gaz, se vor crea bule mari!

Cum sa aduni cioburile. Matura sau aspiratorul nu sunt cele mai bune solutii pentru a scapa de cioburile imprastiate prin casa. Strange chiar si cele mai mici cioburi cu o carpa inmuiata in apa. Aceasta va colecta chiar si cele mai mici fragmente de sticla si astfel vei evita viitoare accidente.

Cum sa stabilizezi o vaza. Multe vaze sunt din produse ceramice foarte usoare. Frumoase, dar deloc eficiente! Sunt usoare si se pot varsa rapid. Pentur a evita o astfel de neplacere,a dauga niste nisip in vaza. Va fi mai stabila!

Cum sa scoti o aschie de lemn din piele. Metoda cu acul/penseta paote fi enervanta si pericoloasa. Daca rascolesti prea adanc in piele, s-ar putea sa infectezi zona! In plus, nu ai garntia ca aschia va iesi in totalitate. Asadar, aplica o metoda mai eficienta. Umple un recipient(un borcanasde sticla) cu apa clocotita aproape ras, apoi aplica prin apasare gura recipientului pe zona unde se afla aschia. Acesta va actiona ca o ventuza , tragand aschia spre exterior.

Raceste vinul mai repede decat in frigider. Vinul se raceste in frigider, insa nu atat de repede pe cat probabil ai dori! Pentru o racire rapida, infasoara sticla de vin intr-un prosop, apoi introdu-o intr-un recipient cu apa rece. Ideal ar fi sa pui recipientul cu sticla sub jet de apa rece. Se va raci mult mai repede decat in frigider.

Cum sa tai painea proaspata fara sa o faramitezi. Din cauza crustei si sub presiunea cutitului, painea proapsta se farama si nu mai arata deloc bine. Pentru a evita aceasta neplacere, pune un ceainic cu apa clocotita langa paine. Aburul va inmuia crusta si poti felia painea cat mai subtire posibil.

Batul de chibrit nu se mai stinge la fel de usor! Batul de chibirt se parinde usor, insa daca bate vantul se stinge la fel de repede. Asta daca nu faci cateva crestaturi chiar langa gamalie! Crestaturile respective au rolul de a mari flacara. Astfel, chibritul nu se va mai stinge asa de usor.

Stingator cu amoniac. Pentru micile incendii care se pot ivi in locuinta, ai o solutie mult mai buna decat apa, care poate provoca mai mult rau decat bine! Amesteca 700 grame de sare, 350 grame de clorura de amoniu (samiac, tipirig) si aproximativ 1,5 litri de apa . Pune solutia obitnuta in sticle. Toarna solutia pe flacara cu multa atentie!

Cum sa scoti un cui fara sa-l strambi. Cuiul se stramba repede, la scoatere, mai ales daca e mai lung. Poti evita aceasta situatie, punand o bucatica de lemn sub clestele cu care vrei sa scoti cuiul.

Cum sa separi doua pahare blocate unul in altul. Paharele tinute unul in altul se blocheaza adesea. Poti incerca sa tragi de cel de deasupra, insa risti sa le spargi. Aplica o metoda mai smart! Toarna apa rece in paharul de deasupra, iar fundul celui de dedesubt tine-l deasupra unui recipient cu apa clocotita . Datorita aburului, paharul de josr se va largi usor si il vei putea separa de cel superior.

Cum sa pastrezi prospetimea unei flori fara lumina si apa. O floare poate rezista si o saptamana fara lumina si apa, daca ii introduci capatul tulpinii intr-un cartof.

Cum sa deosebesti untul de margarina. De obicei, margarina are o culoare galbuie, iar untul ar trebui sa fie alb. Daca nu esti sigur, poti gusta. Daca nici asa nu te convingi, aplica metoda aceasta: intinde pe o hartie putina crema, apoi da foc hartiei. Daca e vorba despre unt, vei simti un miros dulce si apetisant. In schimb, margarina va degaja un miros neplacut, ce seamana cu untura prajita,

Citeste si: Cum sa fii mai eficient in bucatarie. Aplica aceste 25 trucuri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un truc practic poate scoate pe oricine dintr-o situatie foarte dificila. Sa zicem ca ai ajuns in...
Sunt o multime de momente care ne strica fiecare zi. Fie ne apuca sughitul , intr-un moment...
Exista trucuri care iti pot simplifica viata si la care cel mai probabil nu te-ai gandit. Astazi,...