5 alimente care ingrasa parul

5 alimente care ingrasa parul

Parul gras necesita o ingrijire adecvata. Sampoanele speciale si spalarile dese sunt alegerile populare ale oamenilor care sufera de asa ceva. Daca te afli in aceasta categorie, trebuie sa stii ca si alimentatia poate face diferenta. Exista mancare care nu face altceva decat sa ingrase si mai tare firul de par.

Alimente care ingrasa parul:

Zahar. Hormonii sunt mesagerii corpului nostru. Ei ajuta la controlul celor mai mupte proceser care se petrec in organism. De aceea este important sa ii mentinem in echilibru. Zaharul nu este un produs care sa favorizeze acest tip de echilibru!. De fapt, functioneaza invers, creand dezechilibru hormonal. Practic, influenteaza negativ procesele inflamatorii din organism si creste nivelul zaharului din sange, incurajand glanda sebacee sa produca mai mult ulei.

Carbohidrati rafinati. Exista carbohidrati buni (sau complecsi) si carbohidrati rai (sau simpli). Carbohidratii rafinati fac parte din a doua categorie. Exemplul cel mai cunoscut: painea - painea alba din boabe rafinate este mai moale si mai pufoasa decat painea integrala. O arata produsul mai pufos si mai ofertant, dar nu e si sanatos. Acesti carbohidrati determina glanda sebacee sa supraproduca ulei si astfel se ajunge la un scalp gras.

Mancare prajita. Orice mancare prajita, in special cea de tip fast-food, suprasolicita glanda sebacee. Uleiul pe care aceasta il produce produc ne acopera pielea, inclusiv scalpul, cu grasime suplimentara. Prin urmare, daca mananci un hamburger seara, s-ar putea ca dimineata sa te trezesti cu parul uleios.

Lactate. Oricat de ciudat ar parea, produsele lactate pot fi, de asemenea, responsabile pentru producerea de sebum suplimentar. Produse precum laptele, untul si branza sunt digerate de corpul nostru sub forma de uleiuri si grasimi. De asemenea, lactatele contin componente legate de o cantitate excesiva de n testosteron, care afecteaza si productia de sebum suplimentar.

Sare. Un consum excesiv de sare duce la umflaturi, pungi sub ochi, matreata si deshidratare generala a corpului. Ultimul punct determina organismul sa produca mai mult ulei pentru a combate lipsa apei. Toate aceste aspecte duc la parul lipicios si gras, mai ales in cazul celor predispusi. De aceea, ear fi bine sa eviti produsele bogate in sare precum biscuiti, chipsuri, alune sarate.

Citeste si: Cum sa ingrijesti parul gras

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Te speli pe cap in fiecare zi? Ar trebui sa renunti la acest obicei, deoarece pot aparea...
Parul reprezinta un element de atractie, mai ales in cazul femeilor, care, in marea majoritate, isi doresc...