Cum sa ingrijesti parul gras

 Cum sa ingrijesti parul gras

Parul gras este o problema delicata pentru cei care sunt in aceasta situatie. El necesita o ingrijire speciala pentru a-l face sa arate bine.

Ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru a avea grija de parul gras.

- Sampon. Daca ai parul drept, fin si un scalp gras, nu va dura mult timp pentru par sa devina gras. Probabil vrei sa iti speli parul mai des decat de trei sau patru ori pe saptamana. Pentru persoanele cu parul intr-adevarat gras, spalarea o data pe zi nu este prea extrema. De fapt, te-ar putea ajuta sa lasi spuma samponului in par pentru cateva minute inainte de clatire. Dar clateste spuma complet de pe parul tau. De asemenea, ia in considerare utilizarea unui  sampon normal, mai degraba decat cele care promit sa alunga parul gras pentru totdeauna. Daca scalpul si parului tau sunt in mod natural grase, atunci incercand sa le usuci prin spalarea lor tot timpul cu un sampon dur ar putea face lucrurile si mai rele, corpul uman are un mod de a incerca sa restabileasca echilibrul, si secretia de sebum se va porni in mare  viteza, care rezulta un par si mai gras!

- Balsam. Tu, probabil, nu ai nevoie de balsam daca parul tau este foarte gras. Dar cei cu parul mai lung ar putea dori sa isi dea cu balsam varfurile. Daca iti dai cu balsam parul, aplica balsam pe par departe de radacini. Daca vrei sa limitezi cantitatea de par care este data cu balsam, nu utiliza un sampon-balsam pe parul gras.

- Hormoni. Adolescentii sufera de multe ori din cauza parului gras, deoarece pielea scalpului lor este mai sebacee (se secreta mai mult din uleiosul sebumul). Adolescentii cu parul drept au mai multe probleme cu parul gras decat cei cu parul cret, dar motivul real in functie de varsta pentru parul gras este de la hormoni. Din acelasi motiv, produsele farmaceutice care ne afecteaza nivelurile hormonale pot avea de asemenea un efect asupra parului nostru gras.

- Nutritia. La fel ca si ingrijirea parului uscat, nutritia este esentiala. Mancarea grasa, fast-food poate avea acelasi efect pe scalp cum o are pe fata - mai multe secretii uleioase. Mananca fructe si legume si elimina o parte din grasime si ulei din dieta ta, daca poti. Nu bea prea mult alcool, mai bine bea un pahar de apa.

- Nu-l atinge! Ia in considerare obiceiurile de baza ale ingrijirii. Iti periezi parul mult sau doar folosesti mainile cand periezi prin el frecvent? Folosind un pieptene prea mult si trecerea mainilor prin par contribuie la parul gras. Periajul de la radacini pana la varfuri impinge sebumul prin tot parul, iar in timp ce iti atingi parul il incarca si mai mult. In cazul in care esti obisnuit sa iti invarti parul ai putea sa scapi de obicei!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul gras este inestetic si face ca orice coafura sa arate urat. Multe persoane se plang si...
Puteti conferi volum parului fara a apela la serviciile costisitoare ale unui hairstylist si fara a tine...
Parul are nevoie de foarte multa atentie si grija caci, mediul poluant, alimentatia si nu numai, il...