Ce se intampla cu parul tau atunci cand renunti la cafea

Ce se intampla cu parul tau atunci cand renunti la cafea

Consumul de cafea poate face rau, daca este exagerat; ca orice alt consum, am putea spune. Cafeaua bauta cu moderatie este, insa, benefica pentru organism. Nu doar ca te trezeste in diminetile grele, ci iti aduce beneficii pentru par. Da! Podoaba capilara are de castigat de pe urma unei cesti de cafea baute de dimineata.

Ce se intampla cu parul tau atunci cand renunti la cafea:

1. Procesul de crestere e incetinit. Daca vrei ca aprul tau sa creasca repede, nu renunta la cafeaua de dimineata! Cofeina combate dihidrotestosteronul, un hormon care poate provoca caderea parului. De asemenea, cofeina ajuta celulele de par sa produca mai multi compusi organici ce ajuta parul aflat in faza de crestere activa .

2. Isi poate pierde stralucirea. Serurile si balsamurile pentru par iti vor revigora podoaba capialra, insa doar temporar. In schimb, consumul de cafea ii poate oferi parului o stralucire de lunga durata. Se intampla deoarece cofeina creste circulatia sangelui. Asta inseamna o livrare mai buna a substantelor nutritive la radacinile parului. De aici, sanatatea si stralucirea firelor de par!

3. Ar putea deveni mai fragil. Pe langa faptul ca te mentine treaz/a de dimineata, cafeaua iti poate intari parul din interior. Cresterea fluxului de sange catre scalp impiedica slabirea foliculilor de par, prevenind caderea parului si facandu-ti firele de par mai fine si mai puternice, in acelasi timp.

4. Poate pierde volum. Consumul de cafea este benefic pentru foliculii de par. Cum scriam si mai sus, cofeina imbunatateste fluxul sanguin, ajutand astfel si la ingrosarea firului de par.

5. Mai greu de asezat. Textura parului este determinata in principal de genetica. Totusi, obiceiurile alimentare si de baut pot afecta calitatea podoabei capilare. Cofeina nu doar caintareste parul si ii ofera stralucire, ci il ajuta sa fie mai usor manevrabil. Atunci cand radacinile parului primesc suficiente vitamine si substante nutritive esentiale , in cele din urma podoaba capilara devine mai moale si mai usor de manevrat.

Citeste si: Ce se intampla cu pielea ta daca renunti la cafea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ingrijirea parului este o chestiune serioasa, mai ales pentru femei. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos aleg sa poarte...
Parul reprezinta un element de atractie, mai ales in cazul femeilor, care, in marea majoritate, isi doresc...
Te speli pe cap in fiecare zi? Ar trebui sa renunti la acest obicei, deoarece pot aparea...