Cum sa te tunzi singura

Cum sa te tunzi singura

Daca, din varii motive, nu poti ajunge la coafor, dar ai nevoie rapid de o tunsoare, ar trebui sa inveti sa te tunzi singurica! Nu e asa de dificil cum poate parea. Ai nevoie doar de putina dexteritate, de atentie sporita si de rabdare. Sigur ca vor fi necesare si ustensile precum perie, pieptan si o foarfeca bine ascutita. Specialistii recomanda tunsoarea varfurilor la circa 6 saptamani, intre 2,5 si 7 centimetri, in functie de nivelul de deteriorare a firelor de par.

Cum sa te tunzi singura acasa:

Spala parul. Foloseste un sampon delicat, spaland bine parul, inainte de tunsoare. Nu trebuie sa folosesti produse de ingrijire dupa spalare! Nici sa conditionezi parul. Doar clateste bine parul. Ca un ghid, spala podoaba capilara pana ce nu mai observi apa cu sampon in cada. Apa care curge de pe scalp ar trebui sa fie curata si limpede. Parul foarte gros, cret sau aspru trebuie spalat de doua ori inainte de tuns.

Sterge usor parul cu un prosop. Prinde parul intr-un prosop si maseaza-l usor astfel incat sa ramana umed. Astfel, vei putea gestiona mai simplu tunsoarea. 

Pune un prosop pe umeri. La fel ca la coafor/frizerie, prosopul are rolul de a nu imprastia firele de par tunse pe haine si piele. De asemenea, sub tine ar fi bine sa desfasori un alt prosop sau un cearsaf mai vechi. Vei putea strange mai usor parul tuns. Daca ai o pelerina pentru coafor, nu ezita sa o imbraci inainte de a te tunde.

Perie parul. Fa perierea de zi cu zi. Ai grija sa nu lasi parul incurcat! Daca ai parul ondulat sau cret, foloseste in schimb un pieptene cu dinti mai rari. Poate ajuta sa umezesti iar parul.

Perie parul dinspre frunte spre ceafa. Folosind un pieptene cu dinti mari, incepi de la frunte si termina la baza gatului. Odata ce parul tau este pieptanat pe spate, va fi mai usor sa il manipulezi, inainte de a-l tunde!

Imparte parul din fata. Incepand imediat din spatele urechii stangi, trage pieptanul peste partea superioara a scalpului. Opreste-te cand ajungi in aceeasi pozitie in spatele urechii drepte. Tot ceea ce este in fata acestei linii va fi considerat sectiunea frontala. In functie de tipul si grosimea parului, ar fi bine sa folosesti un pieptene cu dinti mai mari.

Perie partea frontala. Periaza bine parul spre inainte.

Prinde partea din fata a parului. Foloseste un elastic pentru a prinde intr-o coada parul abia pieptanat din partea frontala.

Imparte parul din spate. Plasand varful pieptenului in aproximativ aceeasi pozitie pe care ai avut-o in prima parte, traseaza cu pieptanul o linie din spatele urechii stangi spre spatele celei drepte; linia ar trebui sa fie cumva paralela cu solul. Parul de deasupra acestei linii e considerat ca fiind partea de sus, in timp ce parul de sub linie va fi evident partea de jos.

Asigura sectiunea de sus cu un elastic de par, la fel cum ai procedat in fata. Lasa libera partea de jos.

Ciupeste(desprinde) o suvita de par(2-3 centimetri) si intinde-o cu degetul aratator si mijlociu. Asigura-te ca selectezi parul din partea de jos si pe o parte a scalpului sau pe cealalta, dar nu pe mijloc. Aceasta miscare va reprezenta ghidul tau pentru tunsoare.

Da cu pieptanul prin suvita aleasa. Parul trebuie sa fie perfect curat si drept. Ar putea ajuta sa il umezesti din nou.

Foloseste degetele aratator si mijlociu, in timp ce piepteni suvita. Degetele ar trebui sa se afle pe urmele pieptanului la cam 2 centimetri. Asigura-te ca indrepti bine parul si cu degetele, dar fara sa aplici o presiune iesita din comun . Repeta miscarea cu degetele, oprindu-te la 2,5 centimetri de varfuri. Miscarile trebuie sa fie repetate, pana cand ai siguranta ca firele de par sunt bine intinse.

Taie varfurile. Mentine degetele promt la distanta de 2,5 cm de varfuri. Ia foarfeca in cealalta mana si taie ce ramane in exterior. Foloseste o oglinda pentru a simplifica taierea. Poti scruta si mai mult de 2,5 cm , daca doresti sau daca parul e mai deteriorat.

Alege o alta suvita de par. Aceasta portiune ar trebui sa fie imediat langa portiunea abia tunsa. Odata ce vei pieptana aceaasta zona, vei sesiza diferenta fata de suvita tunsa!

Termina tunsoarea. Odata ce ai finalizat sectiunea de jos a parului, poti trece la partea de sus si apoi la partea din fata. Repeta pasii de mai sus, pana cand parul tau va fi la acelasi nivel.

Nu-i asa ca nu e prea complicat! Spor!

Citeste si: Femei. Cum sa alegi tunsoarea in functie de zodie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O tunsoare se alege in functie de forma fetei, de varsta, de trend, si evident de preferinte....
Poate iti pare greu de crezut, dar fazele Lunii influenteaza inclusiv modul in care iti creste parul....
Tunsorile se schimba in ritm alert, parca in concordanta cu societatea in continua miscare. In 2017, trebuie...