Copii. Articole vestimentare de evitat

Copii. Articole vestimentare de evitat

Parintii moderni sunt siguri ca stiu totul despre imbracamintea copiilor. Cei mai multi aleg tesaturi naturale, precum, bumbacul, fugind de creatiile sintetice. De asemenea, au grija sa adopte stiluri la moda pentru copiii lor, neuitand de aspectul echilibrat. Totusi, chiar si cele mai calitative articole vestimentare ascund pericole la care parintii nici macar nu se gandesc!

Copii. Articole vestimentare de evitat:

Haine cu nasturi, paiete si margele decorative. Hainele pentru copii nu trebuie sa aiba o gramada de elemente decorative. Copiii curiosi le pot rupe, le pot introduce in nas, ureche sau gura si le pot inghiti, punandu-se in pericol. Nasturii obisnuiti pot fi, de asemenea, cusuti destul de superficial. E bine, asadar, sa verifici acest aspect inainte de a-l innoi pe cel mic.

Esarfe lungi. Esarfa unui copil, inocenta la prima vedere, poate reprezenta un pericol major. In locurile de joaca, cel mic s-ar putea agata de diverse obiecte si chiar s-ar putea rani foarte tare. Odata infasurat in acea esarfa lunga, ii va fi foarte dificil sa se elibereze fara ajutorul unui copil. Unele tari interzic chiar purtarea esarfelor de catre prescolari!

Pulovere pe gat prea stramte. Un astfel de pulover e binevenit in sezonul rece, insa are dezavantajele sale. Nu este deloc confortabil. Copilul isi va misca foarte greu capul, ceea ce il va irita. Mai mult, cel mic s-ar putea trezi cu durere de cap din cauza circulatiei sanguine ingreunate din zona gatului. Nici de iritatiile pielii s-ar putea sa nu scape, mai ales daca puloverul este din material sintetic.

Haine inchise la culoare fara elemente care reflecta lumina. Adesea, parintii opteaza pentru haine practice in culori inchise, riscand astfel siguranta copiilor lor. 1. Isi pot pierde copii intr-o multime. 2. Soferii ar putea sa nuobserve copii in zonele de trafic mai intunecate. Asadar, cu cat exista mai multe elemente care reflecta lumina pe hainele copiilor, cu atat mai sanatos!

Incaltaminte grea la moda sau incaltaminte cu talpi plate. Pantofii in trend se pot dovedi grei si inconfortabili. Producatorii iresponsabili acorda,a desea, prioritate aspectului produselor si ignora nevoile anatomice ale piciorului unui copil. Este incomod sa alergi si sa te joci in pantofi sport grei cu talpa masiva. Mai mult, copilul va obosi repede.

Tenisi si alti pantofi de panza cu talpi de cauciuc. Si aceste tipuri de incaltaminte sunt periculoase pentru cel mic. Talpa fara un minim toc creste foarte mult probabilitatea de a dezvolta picioare plate!

Jachete cu glugi voluminoase si blana groasa. Aceste geci foarte calduroase pe timp de iarna afecteaza modul in care copiii vad ce se intampla in jur. Imbracat intr-o astfel de haina, cel mic nu poate evalua cum trebuie mediul inconjurator, ceea ce inseamna pericol, in special pe drumuri, pe cai ferate sau in zone intunecate. In plus, la fel ca o esarfa, o gluga voluminoasa poate duce la accidente nedorite in zonele de joaca.

Haine de adulti. Desi aceste haine arata elegant si spectaculos, copiii nu se simt bine in ele. Hainele prea stranse sau prea supradimensionate ingreuneaza miscarea celui mic. Nu va putea, astfel, sa alerge si nu se va simti in elementul sau. La urma urmei, prinderea unui prieten care alearga intr-o haina de designer si blugi skinny este floare la ureche...

Incaltaminte ortopedica cu toc dur. Pe vremuri,  era recomandat copiilor sa poarte pantofi cu talpa dura, inclusiv in casa. Acesti pantofi ortopedici sunt mai inalti, mai duri si mai grei, asa ca nu este de mirare ca au provocat atat de mult disconfort generatiilor din urma. Astazi, copiii cu picioare sanatoase nu au nevoie de acesti pantofi. Incaltamintea cu structura anatomica e altceva: acesti pantofi sunt mult mai usori, mai elastici, mai moi, fiind destinati sa lupte cu piciorul plat.

Haine cu etichete uriase. O astfel de eticheta poate enerva copilul peste masura. Si e de inteles. Eticheta roade pielea si poate provoca rani. Nici adultii nu suporta asa ceva, d-apai un copil! Asadar, verifica produsul inainte de a-l imbraca pe cel mic. Daca gasesti o eticheta mare, tai-o cu o foarfeca!

Caciuli largi sau stramte. O caciula prea mare poate provoca disconfort – aluneca si obstructioneaza vederea copilului. In schimb, o caciula stramta poate sapa in pielea delicata, lasand urme pe frunte care, la radnul lor, pot provoca dureri de cap. Mai mult, o caciula stransa pe cap provoaca multa transpiratie , ceea ce duce la mancarime si iritare!

Citeste si: Cum sa iti ajuti copilul sa nu ii mai fie teama de intuneric

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
La orele de biologie, am invatat ca omul mosteneste 50% din ADN de la mama sa si...
Crizele de furie sunt foarte frecvente in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani....