10 Mituri despre alimentatie intretinute de Mass-media

10 Mituri despre alimentatie intretinute de Mass-media

Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde sa furnizeze si sa publice stiri si articole care prind foarte bine la public.

Printre acestea se numara o serie de mituri, intretinute de mass-media, cum ar fi cele legate de alimentatie.

Iata 10 dintre ele: 

Mitul 1: Carbohidratii sunt daunatori sanatatii

Carbohidratii si in special painea au o reputatie proasta in presa, deoarece contin gluten. Insa, contrar rapoartelor care sustin ca glutenul este in general nesanatos, dovezile stiintifice arata ca acesta produce anumite simptome mai ales in cazul persoanelor cu diferite probleme intestinale.  De asemenea, legatura dintre carbohidrati si insulina a dat nastere unor mituri despre alimentatie, potrivit carora un aport ridicat de carbohidrati poate produce o lipsa de sensibilitate la insulina, lucru valabil numai pentru persoanele diabetice sau care sufera de obezitate.

Adevarul este acela ca carbohidratii au fost defaimati o lunga perioada de timp. Atata timp cat nu exagerati cu aportul lor, acestia sunt inofensivi. In ceea ce priveste sensibilitatea fata de produsele din grau, nu glutenul este neaparat de vina, alte alimente putand cauza acest lucru.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu totii ne dorim sa avem acel abdomen plat si sexy, in special cand vara se apropie,...
Dieta Atkins devine mai usoara dupa ce treceti de primele zile, care poarta denumirea de Faza de...
Dieta in functie de grupa sanguina a fost dezbatuta de catre Peter D’Adamo in cartea sa “Eat...