Afla cum se prepara caisele prajite in aluat

Afla cum se prepara caisele prajite in aluat

Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.

Ingrediente:

12 caise mari,
2 linguri rom,
o lingura zahar.

Aluatul se prepara la fel ca la reteta de mere prajite in aluat.

Mod de preparare:

1

Se aleg caise frumoase, nu prea coapte.

2

Se taie in doua, se coate samburele. Se pun intr-un castron cu doua linguri de rom si doua linguri de zahar. Se tin astfel o ora.

3

Se pune o ceasca de faina intr-un castron.

4

Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi.

5

Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji caisele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de caise de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine.

Pagina 1/2
Etichete: caise, caise prajite, aluar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca. ...
Folosita la umplerea prajiturilor sau a ruladelor cu fructe, crema de caise este usor de preparat si...
O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez. Pentru aceasta reteta puteti...