Cum sa faci CRUMBLE cu CAISE

Cum sa faci CRUMBLE cu CAISE

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de caise;

- 30 grame de zahar;

- 2 linguri de zahar tos;

- 3 lingurite de amidon de porumb.

Ingrediente pentru crusta si topping:

- 300 grame de faina;

- 100 grame de zahar;

- trei sferturi de lingurita de praf de copt;

- un sfert de lingurita de sare;

- 170 grame de unt nesarat;

- un ou;

- un galbenus de ou;

- 2 fiole de esenta vanilie.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la temperatura mare.

- intai te vei ocupa de crusta.

- combina zaharul granulat, praful de copt, faina si sarea, intr-un bol mare.

- adauga untul taiat cubulete, oul, galbenusul de ou si vanilia.

- amesteca cu un mixer la viteza mica pana untul se distribuie in mod egal si aluatul devine sfaramicios.

- pune un pic mai mult de jumatate din aluat pe fundul tavii. Apasa cu mana sau cu fundul unui pahar pentru a-l intinde bine.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca. ...
Folosita la umplerea prajiturilor sau a ruladelor cu fructe, crema de caise este usor de preparat si...