Reteta: Cornete cu frisca

Reteta: Cornete cu frisca

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Ingrediente:

3 oua,
zahar cat cantaresc ouale,
100 grame faina,
50 grame migdale;
frisca batuta cu zahar.

Glazura de ciocolata:
150 grame zahar,
1/2 pahar apa,
2 linguri cacao,
o lingurita fecula.

Mod de preparare:

1

Se freaca ouale inregi cu greutatea lor de zahar, pana se face o crema.

2

Se adauga faina si migdalele macinate si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri.

3

Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc se scot cu cutitul fierbinti si se intorc in forma de cornet.

4

Se lucreaza repede ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Ca sa nu ne frigem este bine sa avem degetele usor unse cu unt.

Pagina 1/2
Etichete: cornete, ciocolata, sirop

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toti oamenii poftesc mancaruri nesanatoase la un moment dat. Iata care este legatura dintre poftele alimentare si...
Pasca cu ciocolata este un desert de casa perfect pentru masa de sarbatori. Acest preparat dulce are...
Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si...