Cum sa faci branzoaice

Cum sa faci branzoaice

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Branzoaice. Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina;

- 200 grame de zahar;

- 14 grame de drojdie uscata;

- 6 oua medii;

- ½ litru de lapte;

- 100 mililitri de ulei;

- un praf sare.

Branzoaice. Ingrediente umplutura:

- un kg branza de vaci;

- 200 grame de zahar;

- 4 oua medii;

- esenta de vanilie;

- zahar vanilat

Branzoaice. Ingrediente uns:

- 2 galbenusuri;

- 5 linguri de zahar.

Branzoaice. Mod de preparare:

- pune faina, sarea si drojdia intr-un castron;

- adauga ouale batute cu zaharul, uleiul si laptele caldut.

- fa un aluat pe care il vei lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

- presara faina pe masa si rastoarna aluatul.

- framanta pana obtii un aluat usor de modelat, care nu se lipeste de maini.

- imparte aluatul in 15-16 bile cat de cat rotunde.

- intinde fiecare bila de aluat pana vei obtine un cerc.

- fa sase crestaturi, dar lasa centrul necrestat.

- amesteca zaharul cu branza si ouale si zaharul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, deoarece va curge in cuptor.

- aseaza in centrul cercului cate doua linguri de compozitie. Aduna, mai intai, trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii. Apoi adu si celelalte trei petale, creands o forma asemanatoare unui trandafir.

- unge deasupra cu galbenusul batut cu lapte;

- introdu branzoaicele la cuptorul incins la 200 grade si le lasam pana se rumenesc suficient.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa recunosti tipurile de branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel...
Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest...