Biscuiti de masa/sfaramiciosi. Ingrediente:
- 125-130 grame de unt moale;
- 150 grame de zahar pudra;
- 100 mililitri de ulei vegetal;
- un ou;
- o lingurita de cafea solubila;
- 25 grame de amidon de porumb;
- un praf de sare;
- apa(putina);
- 500 grame de faina de grau;
- ciocolata/ gemuri la alegere.
Biscuiti de masa/sfaramiciosi. Mod de preparare:
- pune zaharul pudra, untul si uleiul(fara miros) intr-unc astron suficient de incapator;
- amesteca bine cu o spatula, astfel incat ingredientele sa se imbine;
- adauga oul, cafeaua solubila dizolvata cu putina apa calda si amidonul de porumb;
- continua sa amesteci;
- adauga praful de sare si faina de grau. Amesteca bine cu aceeasispatula pana se vor incorpora toate ingredientele. Daca spatula nu amesteca prea bine, foloseste mana. Va trebui sa obtii un aluat moale;
- introdu putin aluat in duza metalica zimtata;
- impinge aluatul cu degetul pentru a obtine un biscuit cu forma placuta;
- fa adancituri in mijlocul fiecarui biscuite cu un betisor de lemn(de preferat sa aiba capat rotund);
- introdu biscuitii la cuptor ;
- coace biscutii in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius, pentru un sfert de ceas;
- scoate biscutii si lasa-i sa se raceasca putin;
- adauga ciocolata topita intr-o punga de tapiserie si umple fiecare adancitura cu crema/gemul ales;
- lasa sa se intareasca ciocolata/gemul si gata! Biscuitii sunt numai buni de servit!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Afla cum se fac biscuiti cu stafide si rom