Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci: Ingrediente:
– 3 oua pastrate la temperatura camerei;
– 100 grame de zahar;
– un praf de sare;
– 50 mililitri de ulei;
– 50 mililitri de lapte pastrat la temperatura camerei;
– un gram de vanilie/ o lingurita de zahar vanilat;
– 160 grame de faina;
– 2 linguri de cacao;
– o lingurita de praf de copt.
Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci. Ingrediente pentru umplutura:
– 250 grame de branza dulce de vaci;
– 4 linguri de zahar;
– 2 linguri de amidon;
– un gram de vanilie.
Chec cu ciocolata si branza dulce de vaci. Mod de preparare:
- da prin sita faina, cacaua si praful de copt.
- amesteca cele 3 ingrediente de mai sus.
- bate ouale cu zahar, sare si vanilie circa 2 minute, pana obtii o spuma pufoasa si densa.
- continua sa amesteci cu mixerul la viteza medie si adauga ulei.
- amesteca bine de tot, apoi toarna aptele si amesteca din nou.
- incorporeaza ingredientele uscate si amesteca cu mixerul la viteza mica sau cu spatula.
- adauga, in vasul cu branza, zahar, vanilie si amidon, apoi paseaza ingredientele cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie omogena. Trasfera, apoi, compozitia intr-un pos de patiserie.
- tapeteaza baza unei forme detasabile (20 cm) cu hartie de copt, toarna aluatul, uniformizeaza-l si formeaza o plasa din crema de branza, formand fasiile din 2 straturi.
- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade, timp de 35-40 minute. Verifica checul cu scobitoarea.
- lasa checul sa se raceasca putin(cam 10 minute), apoi treci cu un cutit subtire pe margini si lasa-l pe gratar, pana se raceste complet;
- taie checul in felii de-a lungul fasiilor de branza, mici prajituri.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci banana bread sau chec de banane