Va propunem o reteta delicioasa de banana bread sau chec de banane pe care sigur nu o vor refuza nici cei mai mofturosi copii ori musafiri. Se prepara usor, este gata repede si se mananca cat ai clipi.
Ingrediente:
- Un pahar de zahar sau echivelentul a 250 ml
- 150 grame unt
- 2 oua
- 3 banane
- 2 pahare faina alba
- 1 praf de copt
Optional: cateva nuci pisate sau stafide
De asemenea, se poate folosi pentru fragezime un iaurt mic de 150 grame si coaja de lamaie pentru mai multa savoare.
Cum se prepara?
1
Se mixeaza bine zaharul cu untul moale (untul merge inmuiat putin pe ochiul de aragaz). La acest amestec se adauga ouale si se mixeaza compozitia bine. Separat, se maruntesc bananele cu furculita si se adauga la compozitie.
2
Spre sfarsit se adauga faina cu praful de copt, iar la final nucile sau stafidele.
3
Se da la cuptor checul intr-o forma mai lata de cozonac unsa cu unt sau ulei si pudrata cu faina, ca sa aiba loc sa creasca.
Checul se lasa in cuptor aproximativ 45 de minute, iar dupa ce se raceste, poate fi rasturnat pe un platou si servit.