Cum sa faci chec studentesc. O reteta economica

Cum sa faci chec studentesc. O reteta economica

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam , azi, o reteta de chec pentru care sunt necesare doar cateva ingrediente. I se mai spune si chec studentesc, deoarece e usor de facut chiar si de un incepator in ale bucatariei.

Chec studentesc. Ingrediente:

- 400 grame/3pahare de faina;

- 400 grame/2 pahare de zahar tos;

- un sfert de lingurita de sare;

- o lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 50 grame/jumatate de pahar de pudra de cacao;

- 450 mililitri/2 pahare de lapte/apa;

- 150 mililitri/trei sferturi de pahar de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 2 linguri de otet de 9%;

- un pliculet de zahar vanilat.

Chec studentesc. Mod de preparare:

- cerne faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu intr-un castron suficient de adanc;

- adauga zaharul tos, sarea si zaharul vanilat;

- amesteca ingredientele cu o spatula;

- adauga apa/laptele si uleiul vegetal in castronl

- amesteca bine cu un tel. Vei obtine o compozitie omogena, fara cocoloase;

- incorporeaza si otetul.

- unge o forma de copt cu ulei vegetal si toarna compozitia obtinuta mai devreme in ea;

- raspandeste compozitia uniform;

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius;

- coace checul circa 40-45 minute;

- verifica daca prajitura e gata, folosind testul cu scobitoarea;

- scoate checul si pune-l pe un platou de servire;

- in functie de gust, il poti orna cu dulceata, gem sau ciocolata.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci chec cu zmeura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat. Ingrediente: 2 oua, 280 grame...
Vrei sa pregatesti ceva nou si aparte pentru masa de Craciun? Ce zici de un chec? Nu...
Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....