Cum sa faci chec cu zmeura

Cum sa faci chec cu zmeura

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume. Exista o multime de retete pentru celebrul chec. Azi, ne vom opri asupra uneia care are la baza delicioasele si sanatoasele zmeure! Daca nu ai zmeure, poti folosi fructe de padure. Checul va fi la fel de gustos!

Chec cu zmeura. Ingrediente:

- 2 oua;

- un varf de sare;

- 200 grame de zahar;

- 3 grame de zahar vanilat;

- 200 grame de smantana;

- 100 grame de unt topit;

- 250 grame de faina de grau;

- 10 grame de praf de copt;

- 200 grame de zmeura / fructe de padure congelate. Daca ai proaspete, cu atat mai bine!

- o lingura de zahar;

- zahar pudra, dupa gust.

Chec cu zmeura. Mod de preparare:

- pune intr-un castron ouale, varful de sare, zaharul;

- bate ingredientele cu mixerul. Te vei opri, cand vei obtine o spuma cremoasa;

- adauga smantana, untul topit si amesteca folosind o spatula;

- combina fauna cu praful de copt, intr-un alt castron;

- incorporeaza faina cernuta cu amestecul de ou si amesteca folosind spatula;

- tapeteaza o forma detasabila cu hartie de copt si toarna amestecul in ea;

- niveleaza amestecul cu spatula, astfel incat sa fie uniform;

- presara zmeura/fructele de padure pe suprafata amestecului;

- presara cu o lingura si zaharul peste fructe;

- baga amestecul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru trei sferturi de ceas;

- scoate checul din cuptor;

- inlatura inelul de patiserie, apoi hartia de copt si lasa checul sa se raceasca;

- presara zahar pudra peste chec, dupa gust;

- taie checul felii.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci chec de ciocolata cu branza dulce de vaci

Etichete: chec, zmeura, chec zmeura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa pregatesti ceva nou si aparte pentru masa de Craciun? Ce zici de un chec? Nu...
Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In...
Checul nu lipseste de pe mesele romanilor, in zilele de sarbatoare. Iti propunem, azi, o reteta simpla...