Prajitura cu rubarba. Ingrediente:
- 500 grame de rubarba;
- 200 grame de iaurt natural;
- 450 grame de faina;
- un pahar de zahar tos;
- un pachetel de zahar vanilat;
- o lingura si jumatate de praf de copt;
- 3 oua;
- un pahar de ulei de rapita.
Prajitura cu rubarba. Ingrediente pentru topping:
- 2 linguri de faina;
- o lingura de zahar tos;
- o lingura de unt.
Prajitura cu rubarba. Mod de preparare:
- pune iaurtul natural, faina, zaharul tos si cel vanilat, praful de copt, ouale si uleiul de rapita intr-un castron adanc;
- amesteca ingredientele cu o lingura, pana la omogenizare;
- toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si distribuie-l uniform;
- taie tulpinile de rubarba in rondele si adauga-le peste aluat;
- prepara topping-ul. Amesteca zaharul, faina si untul cu mainile, pana obtii un aluat sfaramicios. Presara aluatul peste prajitura.
- coace prajitura in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, pentru 45 minute - o ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa cresti rubarba