Cum sa prepari prajitura ANA

Cum sa prepari prajitura ANA

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Ingrediente pentru blat:

- 2 cani de zahar;

- 2 cani de faina;

- 8 oua;

- 10 linguri de apa;

- 2 linguri de cacao;

- praf de copt.

Ingrediente pentru sirop:

- un litru de apa;

- 10 linguri de zahar;

- esenta de rom.

Ingrediente pentru crema:

- 2 cani de lapte;

- 4 linguri de faina;

- 8 linguri de zahar pudra;

- un pachet unt;

- un plic de vanilie;

- o lamaie.

Mod de preparare blat:

- fierbe apa si zaharul pana obtii un sirop ca la dulceata.

- apoi, lasa compozitia sa se raceasca.

- bate, separat, albusurile spuma tare peste care vei pune siropul caldut, cate putin. Amesteca incontinuu.

- pune galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacao.  Amesteca usor, de jos in sus.

-pune compozitia in cuptorul incins la 170 grade, vreme de 35-40 minute.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite...
Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice...
Crema de banane poate fi consumata ca atare sau pe post de umplutura la sandwich-uri. In combinatie...