6 retete de prajitura cu dovleac

6 retete de prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,.

Aceasta se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai si incanta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei, indiferent de varsta.

Iata 6 retete de prajitura cu dovleac ( pentru 20 de portii):

1. Prajitura clasica cu dovleac
Ingrediente:
• 2 can  de faina alba
• 1½ cana de zahar
• 1 lingurita de praf de copt, cernut
• 2 lingurite de scortisoara
• 3 oua mari, la temperatura camerei
• 1 cana de ulei vegetal
• 450 g de piure de dovleac

Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 176° Celsius, apoi ungeti cu ulei/unt/margarina si tapetati cu faina o tava de copt, de aprox. 22x33 cm.
- Amestecati bine ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt si scortisoara) intr-un bol.
- Amestecati ingredientele umede (ouale, uleiul si piureul de dovleac) intr-un bol separat, pana cand compozitia capata o culoare portocalie si este omogena.
- Amestecati ingredientele umede cu cele uscate, intr-un blender, timp de 2 minute, pana cand aluatul devine cremos si portocaliu.
- Turnati compozitia in tava de copt si intindeti-o uniform, cu ajutorul unei spatule.
- Coaceti prajitura timp de 35-40 de minute, pana aluatul creste si marginile devin usor aramii. Pentru a incerca daca prajitura este coapta, introduceti o scobitoare in mijloc, care trebuie sa fie curata.
- Scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar metalic si lasati-o sa se raceasca timp de 10 minute, pana cand o puteti atinge.
- Decorati prajitura cu glazura de vanilie, de crema de branza sau de ciocolata si presarati bombonele portocalii si praf de scortisoara de-asupra.
- Portionati prajitura si este gata de servire. Pofta buna!

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi...
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...
Cotletele de miel pot fi folosite pentru a crea retete deosebite, chiar daca nu sunteti bucatari experimentati. ...