Cum sa faci galuste cu prune

Cum sa faci galuste cu prune

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca ai avut parte de ea in copilarie. Imposibil ca bunica ta sa nu fi pregatit aceasta minunatie! Daca ti-e deja pofta, iti spunem ca reteta este simpla, la indemana oricui.

Ingrediente:

- prune bistrite(de Bistrita) medii;

- 4/5 cartofi albi;

- zahar tos;

- scortisoara

- o lingura de untura;

- un ou;

- faina;

- pesmet;

- ulei;

Mod de preparare:

- spala prunele, desfa-le cu grija si scoate-le samburii.

- pune fructele intr-un castron si presara-le cu scortisoara si zahar tos.

- intr-un alt vas, fierbe cartofii in coaja.

- curata coaja de pe cartofi si zdrobeste-i in amestec cu untura si putina sare.

- lasa cartofii sa se raceasca, apoi adauga peste ei un ou si faina astfel incat sa obtii un aluat mai tare.

- ia cate o bucata de aluat pe care o aplatizezi cu mana si asaza in mijloc cate o pruna.

- sigileaza bine aluatul. Nu uita sa pudrezi mainile cu faina, deoarece aluatul este lipicios.

- pune galustele la fiert(foc mediu) intr-o oala cu apa si sare. Ar trebui ca dupa cateva minute sa iasa la suprafata, semn ca sunt gata.

- atentie, se pot lipi de fundul vasului, asa ca scutura usor oala sau utilizeaza o lingura pentru a-i desprinde.

- prajeste pesmetul in ulei, amestecand fara oprire(altfel se arde), pana prinde o nuanta rosiatica;

- adauga zahar si scortisoara, dupa gust.

- tavaleste fiecare gombot prin acest amestec parfumat.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba...
Aceste galuste sunt o combinatie inedita de gris cu varza tocata, mai putin cunoscuta de gospodinele din...
O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de...