Cum si de ce sa consumi COJI de OUA

Cum si de ce sa consumi COJI de OUA

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru organism. Ceea ce, probabil, nu stii e faptul ca si cojile de oua se pot folosi. Scopul? Medicinal.

Cum ne ajuta cojile de oua? Vei fi surprins!

1. Imbunatatesc elasticitatea articulatiilor. Membranele cojilor de oua contin glucozamina si acid hialuronic, substante care ung articulatiile.

2. Intaresc oasele. O combinatie de vitamina D3 si praf de coji de oua creste densitatea minerala osoasa, fara sa creasca in mod semnificativ nivelurile calciului seric.

3. Calmeaza durerile. Anumite studii efectuate pe femeile aflate in perioada de dupa menopauza si pe cele cu osteoporoza senila au aratat ca praful de coji de oua reduce simptomele dureroase.

4. Intaresc dintii. Cojile de oua contin nutrienti necesari vindecarii si prevenirii cariilor – cantitati masive de calciu si alte 27 de minerale. Compozitia cojilor de oua se aseamana mult cu cea a dintilor, motiv pentru care acest supliment ofera minerale danturii.

5. Scad colesterolul rau(LDL). Pe langa intarirea oaselor, cojile de oua ajuta organismul sa produca celule mai sanatoase, reducand in acelasi timp colesterolul si coborand tensiunea arteriala.

Cum sa prepari cojile de oua pentru a le consuma:

- ai nevoie de oua de tara(cate doresti).

- baga ouale in apa si pune-le la fiert pentru 10 minute.

- in acest timp, incalzeste cuptorul la 200 grade.

- lasa ouale sa se raceasca, dupa ce au fiert.

- curata ouale de coaja.

- strange cojile si pune-le pe o foaie pentru copt.

- coace cojile in cuptor la 200 grade, tim de aproximaativ 20 minute.

- scoate cojile, lasa-le sa se raceasca si macina-le bine intr-un mojar sau intr-o rajnita de cafea pana la obtinerea unui praf fin.

- pastreaza pulberea intr-un borcan din sticla prevazut cu capac pentru utilizarea ulterioara.

Cum sa folosesti praful de coji de oua:

- consuma cate o jumatate de lingurita in fiecare dimineata, dupa micul dejun. Combina, eventual, praful cu miere, pentru a-l putea inghiti cu usurinta.

- dupa administrare, consuma 2 pahare de apa. Praful de coji de oua va fi absorbit mai bine de organism!

- dupa ce termini cantitatea din borcan, fa o pauza de 30 zile. Daca simti nevoia, repeta procesul!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse...
Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca...
Micul dejun reprezinta, conform specialistilor, cea mai importanta masa a zilei. Mananci sanatos si consistent de dimineata,...