Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.
Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.
Ingrediente:
- 1,250 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- un pahar cafea concentrata (amestecata cu cicoare).
Se pun in tingirea de dulceata sa se moaie zaharul cu trei pahare de apa.
Se lasa pe marginea masinii pana se topeste tot zaharul.
Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga un pahar de cafea concentrata si bine limpezita. Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine.
Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece.
Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.
Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.
Se da la o parte, si cand s-a racorit, se ia la frecat pana isi schimba culoarea.
Ponturi:
- Daca pare prea deschis cand isi schimba culoarea, se mai poate adauga o lingura de cafea in timp cat se freaca.
- Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.