Cum sa te comporti in societate.13 greseli de conduita

Cum sa te comporti in societate.13 greseli de conduita

Regulile de conduita sunt, in general, destul de simple si cunoscute de majoritatea oamenilor cu o minima educatie. Cu toate acestea, nu e gresit sa ne amintim de ele, din cand in cand; mai ales de cele pe care tindem sa le neglijam.

1. Uscarea umbrelei. Poate cei foarte tineri nu stiu, dar umbrela nu se deschide in interior. Uscarea se face, conform regulilor de conduita, intr-un suport pentru umbrele.

2. Deplasarea in cuplu pe strada. Barbatul nu cara niciodata geanta de umar a partenerei. 

3. Tinuta de casa. Nu te imbraca in pijama pe timp de zi, decat daca tragi un pui de somn! Aceasta imbracaminte e destinata strict perioadelor de odihna. Daca trebaluiesti prin casa sau te uiti la un film, alege sa fii comod/a, purtand hainele preferate de...zi. Un tricou si o bluza/camasa larga, spre exemplu, ar fi potrivite.

4. Palaria la intrarea in casa. Indiferent in ce incapere intri, iti vei da jos palaria. Exceptia care confirma regula e reprezentata de momentul intrarii unei femei intr-o biserica. Acolo, ea paseste, intotdeauna, acoperita.

5. Machiajul in locuri publice. O regula de conduita din ce in ce mai incalcata, in ultimii ani. Nu, nu esti manierata daca scoti rujul din geanta in timp ce calatoresti cu autobuzul si incepi sa dai culoare buzelor. Orice tip de machiaj se face in toaleta. In schimb, iti poti aranja parul, atunci cand stai pe o banca in parc.

6. Cum se aseaza o femeie cand poarta pantaloni. Nu te aseza turceste, doar pentru ca nu se vede nimic compromitator...Pozitia corecta conform codului bunelor maniere e cea in care sa ai picioarele cat mai apropiate. De altfel, regula se aplica in orice situatie in care femeia sta in sezut.

7. Invitatia la cina. Niciodata cel invitat nu va participa la nota de plata. Asta chiar si in situatia in care el e invitat de ea! Intotdeauna plateste cel care a lansat invitatia.

8. Telefonul in timpul unei inalniri romantice. Ar fi bine sa inchizi mobilul, in timpul unei intalniri! Daca e nevoie, poti raspunde, insa doar apelurilor foarte importante. Sa raspunzi unui prieten care vrea sa vorbeasca despre fotbal, intr-o semenea situatie, arata lipsa de educatie. Viceversa e valabila. Ea nu va raspunde apelurilor de la prietenele ce vor sa o invite in mall, sa zicem.

9. Vorbitul in locuri publice. Nu vorbi niciodata prea tare, prea apasat. Alege varianta corecta: nu ridica vocea si pastreaza-ti calmul, chiar daca momentul e tensionat.

10. Cum lasam tacamurile dupa ce terminam de mancat. Sa lasi furculita si cutitul in farfurie, nu e suficient. Tacamurile trebuie asezate pe mijlocul farfuriei, in paralel una fata de alta. Nu in cruce, asa cum gresit procedeaza unii.

11. Folosirea sacosei de cumparaturi. Unele femei folosesc diverse sacose de cumparaturi pe post de genti de mana, in mod cotidian. Gresit! Asta se face doar cand mergi la cumparaturi.

12. Salutul prin strangere de mana. Persoana care intinde mana prima este doamna, persoana mai in varsta sau superiorul.

13. Intratul in dormitorul copilului. Da, e copilul tau, dar asta nu inseamna ca poti face orice in ceea ce-l priveste. Daca ai prostul obicei de a intra peste el in camera fara sa bati la usa, nu e bine! Pana la urma, ar trebui sa fii un exemplu de comportament pentru baiatul/fata tau/ta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Comportamentul adecvat in societate iti va aduce intotdeauna o eticheta buna. Felul in care servesti masa, spre...
Orice om merge, macar din cand in cand, la restaurant, acolo unde trebuie sa isi etaleze bunele...
Abilitatea de a vorbi cand, cum si cat e necesar este benefica atat in viata privata cat...