Cum sa-ti protejezi picioarele daca porti pantofi cu toc

 Cum sa-ti protejezi picioarele daca porti pantofi cu toc

Purtatul partofilor cu toc, timp indelungat, poate modifica pozitia gleznelor, poate afecta sanatatea picioarelor si a coloanei vertebrale, poate altera stabilitatea musculaturii, nepermitand distribuirea greutatii pe toata talpa si modificand foarte mult forma naturala a picioarelor. 

Iata cum puteti sa va protejati picioarele daca purtati pantofi cu toc:

1. Cum afecteaza pantofii cu toc genunchii si cum puteti preveni acest lucru:

Pantofii cu toc provoasca o presiune foarte mare in partea interioare a genunchilor, cu 30% mai multa decat daca purtati pantofi obisnuiti, fapt ce poate cauza osteoartrita. Pentru a preveni aparitia acestei boli sau a altor afectiuni la nivelul genunchilor puteti face urmatoarele exercitii:

- Intindeti-va pe burta, tineti gleznele incordate, sprijinindu-va pe degetele de la picioare, care trebuie sa fie intr-o linie cu calcaiele. Indreptati usor picioarele si incordati rotulele. Tineti pozitia timp de 10 secunde si repetati exercitiul de 5 pana la 20 de ori pe zi.

- Intindeti-va pe spate si indoiti genunchii, lansand greutatea picioarelor pe calcaie. Incordati abdomenul si ridicati bazinul, fara a va forta prea mult spatele. Din aceasta pozitie, incepeti sa indepartati incet genunchii si incordati muschii fesieri. Pastrati aceasta pozitie timp de 20 secunde si repetati exercitiul zilnic, de 5 pana la 15 ori, dezvoltandu-va treptat rezistenta.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se spune ca femeile sunt mai complexate decat barbatii. Poate doar la nivel declarativ! In realitate, are...
Daca v-ati plictisit sa purtati pantofi cu toc obisnuiti, in culori neutre, iata cum puteti da stralucire...
Pantofii tai preferati din piele sunt expusi pericolelor de murdarire si de degradare, indiferent de sezon. In...