Femei. Greseli de purtare a blugilor

Femei. Greseli de purtare a blugilor

Levi Strauss a inventat blugii in 1871. Din acel moment, acest articol vestimentar a trecut prin multe transformari, devenind o parte integranta din viata celor mai multi oameni. Am putea sa pariem ca si tu, chiar daca nu esti un fan al blugilor,  ai in dulap macar 2-3 perechi de blugi. Porti, insa, acesti pantaloni asa cum trebuie? Stii sa-i alegi, sa-i asortezi? Daca nu esti prea sigura, ar trebui sa citesti acest articol.

Femei. Greseli de purtare a blugilor:

Tinuta Denim intr-o singura culoare. Tinutele in stil total denim au revenit in prim-plan. Asadar, poti purta o camasa din aceasta gama , alaturi de blugii preferati. Nu pica , insa, in greseala de a asorta culorile celor doua piese vestimentare! Ale diferite nuante. Acestea vor crea acel contrast interesant, dezvaluind un look mai interesant, mai luminos si mai complex.

Blugi cu lungime nepotrivita. Blugii cu croi drept sunt un articol universal pentru garderoba. Au revenit in forta la moda. Trebuie sa stii, insa, ca modelul clasic al acestor blugi ar trebui sa ajunga pana la glezna. In cazul in care cracii blugilor sunt prea lungi, picioarele vor parea masive, chiar grase.

Mansete neingrijite. Mansetele sunt de dorit, atunci cand blugii tai sunt prea lungi sau cand vrei sa le schimbi aspectul. Ai grija, insa, ca mansetele sa arate bine. Nu cu rupturi sau de marimi diferite. Masoara lungimea mansetelor cu ajutorul degetului mare.

Disproportie. Distanta de la talia blugilor la cusatura dintre picioare modifica perceptia asupra persoanei care poarta respectivii blugi. Trebuie sa tii cont de particularitatile corpului, de lungimea trunchiului etc. De exemplu, chiar si blugii cu talie inalta pot sta rau pe o femeie inalta cu trunchiul lung. Se intampla cand blugii nu au inaltimea potrivita. In acest caz, se vor umfla intre picioare, aratand nepotrivit.

Cizme stramte. In primul rand, blugii potriviti pentru introducerea in cizme sunt cei skinny/jeggings. Modelele mai largi pot crea cute inestetice in zona genunchilor. In al doilea rand, ar trebui sa porti cizme cu o piele mai elastica, ce se pliaza mai usor.

Blugi bagati in botine. Cracii blugilor nu trebuie sa se suprapuna peste varfurile botinelor/ cizmelor scurte. Aceasta combinatie va fi mai potrivita, daca blugii se termina la 1-2 cm deasupra incaltamintei.

Blugi cu talie medie pana la buric. Blugii inalti sunt la moda de cativa ani, deja - aceste modele arata elegant si sunt confortabile. Totusi, daca esti fanul blugilor cu talie medie, nu trebuie sa ii lasi deoparte doar pentru ca nu sunt in trend. Poarta-i, dar asigura-te ca nu-i ridici pana la buric si ca folosesti o curea potrivita. Altfel, vor aparea pliuri intre picioare, care nu arata deloc bine...

Croiala nepotrivita corpului tau. Nu trebuie sa urmezi orbeste tendintele, ci sa tii cont de forma corpului tau. De exemplu, blugii evazati la moda ar trebui sa fie alesi astfel incat evazarea sa inceapa in zona genunchiului. Daca largirea incepe de la sold, blugii stau bine doar pe femeile inalte si subtiri.

Blugi coborati pe solduri. Cobori blugii cu talie medie pe solduri? Daca da, vei obtine un aspect supradimensionat la moda, casual. Metoda se aplica si in cazul blugilor cu talie inalta, doar daca ai parametrii unui topmodel. In alte situatii, blugii coborati pe solduri distorsioneaza chiar si cel mai reusit corp.

Blugi skinny prea lungi. Astazi, cand blugii decupati sunt in trend, blugii skinny care acopera gleznele par depasiti. Un astfel de pantalon ar trebui croit pe masura sau ar trebui sa aiba mansete.

Blugi cu talie joasa, impreuna cu un top decupat. Este indicat sa combini un top decupat cu niste blugi cu talie inalta. In caz contrar, risti sa creezi un aspect obraznic. Chiar daca ai un abdomen plat, nu inseamna ca trebuie sa il arati oriunde si oricand...

Blugi evazati cu lungimea gresita. Blugi evazati cu o lungime ideala ar trebui sa ajunga la jumatate de centimetru deasupra solului. Daca sunt prea scurti, vor crea un aspect de prea plin in zona picioarelor. Daca sunt prea lungi, calci pe ei, murdarindu-i si deteriorandu-i rapid.

Blugi prea mari. Atunci cand cumparam blugi, deseori ezitam intre 2 marimi. Fashionistele cu experienta stiu, insa, ca este mai bine sa cumperi un numar mai mic. Explicatia? Tesatura se intinde pe masura ce porti blugii.

Buzunarele de la spate nepotrivite. Forma si locul buzunarelor din spate pot schimba forma corpului. Astfel, buzunarele largi vor crea impresia unor solduri late, in timp ce buzunarele pline de cusaturi te pot dezvalui mai grasuta decat esti.

Blugi skinny fara curea. Blugii skinny nu sunt la fel de populari ca in urma cu 5 ani, dar pot fi purtati, mai ales daca stii sa subliniezi talia cu o curea. Aceste accesorii sunt la apogeu in 2021. Trebuie doar sa alegi modelul care se muleaza pe corpul tau.

Citeste si: Cum sa alegi blugii fara sa-i probezi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Blugii sunt o piesa vestimentara de baza in orice sezon. Practici, acesti pantaloni ofera si un aer...
Blugii se pot mari, la nevoie. Asadar, nu trebuie sa arunci perechea de blugi preferata, daca nu...
Blue-jeans-i sau blugii, asa cum ne-am obisnuit noi, romanii, sa le spunem, sunt foarte purtati in societatea...