Lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie la 40 ani

Lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie la 40 ani

Viata se deruleaza intr-un ritm alert in societatea moderna. Cariera, dezvoltare personala, castiguri care sa iti permita evolutia financiara, stres. Ce sa mai...O femeie de succes nu se formeaza peste noapte. Si uite asa, facandu-ti planuri, evoluand constant, parca nici nu realizezi cand ai ajuns la 40 ani! Nu te alarma! E varsta la care noi orizonturi se deschid. E timpul sa pui in practica tot ce ai invatat pana acum!

Lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie la 40 ani:

1. Deciziile iti apartin. Ai devenit suficient de inteleapta pentru a intelege ca iti poti face singura alegerile. Iesi de sub controlul altora(dca te aflai in aceasta situatie). Te vei simti mult mai bine in pielea ta! Fa ceea ce crezi ca e bine pentru tine, ignorand gura lumii, asa cum spunem noi, romanii. Viata ta va arata exact asa cum doresti, deoarece vei actiona in acest sens.

2. Renunta la drame. In tinerete, orice esec se simte devastator, simti ca nu iti vei reveni cu adevarat vreodata. Nu e asa! In plus, e dovedit stiintific ca sentimentul de tristete e benefic pentru starea de bine. Un amestec de emotii precum fericirea si tristetea poate imbunatati starea mentala, dand mai mult sens vietii. Nu iti iese asa cum doreai? Partea buna e ca poti actiona sa schimbi rezultatul. Straduieste-te pentru cea mai buna versiune a ta, nu pentru cea in care crezi ca esti fericita.

3. Fa-ti timp pentru prieteni. Programul tau aglomerat implica, cel mai probabil, intalniri de afaceri, cumparaturi, casa, copii. Nici nu mai stii and te-ai vazut cu prietenii. Nu-i neglija prea mult! Planificati impreuna o intalnire. Poate fi chiar si o intalnire ca un timp de terapie.

4. Constientizeaza ca nu exista perfectiune. Esti la varsta la care te incearca un puternic sentiment de siguranta, dar si de acceptare. Te iubesti asa cum esti. Te simti bine in pielea ta. Asta dupa ce perceptia aspectului a fost patata ani buni de incercarile de a atinge standarde de frumusete nerealiste. Oricum, pe drumul catre acceptare, aminteste-ti ca filtrele faciale si machiajul sunt aliati ideali.

5. Bunurile sunt simple obiecte. Bunurile au valoare insa nu mai sunt supradimensionate. Odata ce ai scos, spre exemplu, o pereche de pantofi din plasa si mirosul de nou dispare intelegi ca este vorba despre un simplu obiect. Utila, dar simplu obiect! La fel, O casa inseamna plata unei ipoteci, facturile sunt firesti samd. Toata emotia dispare in cele din urma. Ideea nu este sa ai mai multe lucruri, ci mai degraba sa faci mai multe, mai ales daca asta inseamna a-i ajuta pe ceilalti.

6. Arata cat valorezi. Cat esti tanara, muncesti din greu, supanandu-ti ca lucrurile se vor aranja de la sine. Uneori, insa, trebuie sa le faci sa se intample. Incearca sa devii mai implicata la locul de munca, sa propui idei noi si sa lasi retinerile deoparte. Poti chiar sa-i ceri sefului tau acea meritata marire de salariu.

7. Adauga protectie solara la rutina de dimineata. Daca ai crezut ca dedici prea mult timp rutinei tale de dimineata, gandeste-te de doua ori. Multe elemente ar trebui adaugate pe lista produselor de infrumusetare de care avi nevoie pentru a iesi fresh pe strada. Protectia solara ar trebui sa fie in partea de sus a listei! Protejeaza pielea si ii da un aer tineresc, stralucitor.

8. Pregateste-te sa fii numita doamna. Poate stai la coada in hipermarket , deschizi usa liftului sau iti iei cafeaua de dimineata, cand cineva ti se adreseaza cu doamna. Probabil vei resimti un soc la auzul acestui cuvant. Nu trebuie sa fie asa! E un semn de respect, nicidecum o jignire!

9. Rezistenta, noul tau statut. Pana acum ai invatat probabil ca activitatile simple, cum ar fi pregatirea pentru munca, exercitiile fizice sau chiar timpul personal de calitate necesita mult efort. Este posibil sa nu traiesti aceeasi experienta, sa nu ai aceleasi conexiuni sau finante ca altii, dinjsa dorinta si rezistenta te vor ajuta sa mergi fara probleme mai departe. Singurul atu de care ai nevoie in aceasta etapa este sa crezi in tine.

10. Nicaieri nu-i ca acasa. Planurile ideale de weekend include mai mereu propria casa. E firesc sa se intample asta.Activitati precum renovarea unor mobilier mai vechi sau gradinaritul te fac sa te simti in largul tau.

Citeste si: Cum sa devii mama dupa 40 ani

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla...
Intamplarile nefericite de la metrou par a deveni o adevarata problema in societatea romaneasca si nu numai....
Multi oameni ar dori sa stie cat vor trai. Nimeni nu a reusit pana acum sa afle,...