Cum sa devii mama dupa 40 ani

Cum sa devii mama dupa 40 ani

Ai hotarat sa devii mama, desi ai atins pragul celor 40 ani? Se poate, desi nu va fi deloc usor. Dupa varsta de 35 ani, numarul ovulelor scade in mod vertiginos, iar asta face o sarcina naturala destul de dificila.

Cum poti deveni mama dupa 40 ani:

- calea naturala - poti ramane insarcinata si dupa 40 ani, daca rezerva de ovule este suficienta. Acest fenomen, difera de la caz la caz. Exemplu: o femeie de 25 ani ar putea, in mod natural, sa aiba o rezerva mai mica de ovule decat o femeie de 45 ani. Sigur, biologic vorbind, numarul ovulelor scade direct proportional cu varsta. De aceea, se recomanda sarcina naturala la varste de pana in 35 ani.

- fertilizarea in vitro - criogenarea ovulelor - este o metoda prin care o femeie sanatoasa poate pune la pastrat ovulele sanatoase(acestea se pot pastra maximum 5 ani). Astfel, copilul se va naste la momentul oportun, chiar daca nu pe cale naturala. Asadar, daca ai, sa zicem, 37 ani, ovulele tale sunt inca sanatoase, dar nu doresti inca sa nasti, poti aplica solutia de mai sus.

- prelevarea ovulelor va dura 10 minute, se va face cu anestezie usoara si vei fi externata la doua, trei ore dupa procedura. 

tratamentele de stimulare ovariana sunt personalizate, nu au efecte adverse pe termen lung si nu cresc riscul de cancer sau al altor boli. Pentru mai multe detalii, abordeaza-ti medicul ginecolog.

Eficienta fertilizarii in vitro:

- fertilizarea in vitro  este pusa in practica de aproape 40 de ani. Pana astazi, aproximativ 5 milioane de copii au venit pe lume datorita medicinei reproductive. Performantele acestei proceduri se imbunatatesc permanent si reusesc sa vina in ajutorul celor care vor sa aiba copii chiar si dupa 40 ani.

- nu exista nicio diferenta intre embrionii proaspat obtinuti si cei congelati. Decicriogenerea si decriogenarea sunt metode care nu afecteaza rata de succes a procedurilor, care se situeaza undeva la 80 procente pentru pentru pacientele cu varsta pana in 40 de ani.

 

Citeste si: SARCINA. Cum sa concepi o FETITA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi...
Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul...
Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere...