9 lucruri fascinante despre organismul uman. Stiai ca...

9 lucruri fascinante despre organismul uman. Stiai ca...

Organismul uman e fascinant si inca misterios din multe puncte de vedere. Oamenii de stiinta incearca sa caute cat mai multe raspunsuri, iar noutatile sunt, de cele mai multe ori, uimitoare. De fapt, exista descoperiri nu chiar recente despre organismul uman pe care, totusi, putini dintre noi le stim. Despre acestea, in materialul urmator.

9 lucruri fascinante despre organismul uman:

Efectul Pinocchio este real. Acest cunoscut personaj pare ca a fost creat in jurul unui sambure de adevar. Cercetarile au confirmat ca minciuna se reflecta efectiv pe fata omului. In acele momente lipsite de sinceritate, temperatura nasului nostru si a zonei din jurul ochilor creste si astfel pielea se inroseste.

Rasul alunga durerea de cap. Dintotdeauna s-a crezut ca rasul este bun pentru sanatate. Totusi, fenomenul a fost studiat abia recent. Cercetarile au relevat faptul ca rasul elibereaza substante chimice din creier care ne fac sa ne simtim bine. Mai mult, acestea pot ameliora durerea!

Ceara din urechi functioneaza ca un agent de curatare. Multi dintre noi am crezut/ credem ca aceasta substanta cleioasa ar trebui curatata zilnic din motive de igiena. Stiinta spune, insa total, opusul! Ceara urechii curata canalul urechii si protejeaza urechea de infectii! Asadar, indepartarea profunda a cerii ne face mai mult rau! Sfat: renunta la betisoarele de urechi sau foloseste-le doar pentru a sterge zonele vizibile ale urechii! Poti curata urechile, de asemenea, cu coltul uni prosopel mai subtire.

Parul nostru stie cand dormim. Foliculii de par pot spune multe despre obiceiurile noastre de somn. Oamenii de stiinta au descoperit ca parul detine un fel de urmarire si contine ritmul biologic( ceasul circadian de 24 de ore) care stabileste obiceiurile de somn. Asadar, folosind celule din foliculii umani, ar putea fi posibil ca, intr-o zi, stiinta sa gaseasca un remediu eficient pentru pacientii cu tulburari de somn.

Organismul cere literalmente un pui de somn dupa pranz. Acest fenomen nu are deloc legatura cu mancarea pe care am consumat-o la pranz! Motivul tine de ritmul nostru circadian. Ceasul biologic trimite anumite semnale de alerta la 7-9 ore de la momentul trezirii. Practic, aceste semnale sunt responsabile pentru stareade somnolenta din plina zi.

Clipitul functioneaza ca un motor. Un om(orice om) petrece aproximativ 44 minute din orele de veghe (intr-o singura zi) cu ochii inchisi datorita clipitului. Acesta are cateva functii esentiale. Nu doar ca mentine ochii hidratati si ii protejeaza impotriva obiectelor straine, ci ane ajuta si sa ne odihnim. Creierul nostru foloseste acel mic moment de inchidere a ochilor pentru a se opri si el.

Stomacul protejeaza sistemul imunitar. Sistemul imunitar este foarte important pentru sanatatea, ajutandu-ne sa luptam impotriva tuturor amenintarilor externe. Totusi, are si el nevoie de ajutor suplimentar, iar aici intervine stomacul - acidul gastric opreste majoritatea germenilor care intra in organism odata cu alimentele pe care le consumam.

Ochii au cel mai rapid muschi din corp. Cel mai rapid muschi uman se afla la nivelul ochiului. Este vorba despre orbicularis oculi, care e atat de rapid incat a intrat in Cartea Recordurilor! Acest muschi controleaza actiunea de inchidere a pleoapelor. Daca un obiect se apropie periculos de ochi. Acesta se inchide in mai putin de 100 de milisecunde (0,1 secunde)!

Nasul este responsabil si pentru perceperea gustului. Nasul nostru este, de fapt, responsabil pentru aproximativ 80% din ceea ce gustam. Fara el, am trai doar senzatii de dulce, sarat, acru si amar. Toate celelalte arome au legatura cu nasul. Acesta este motivul pentru care, atunci cand suferi de raceala si ai nasul infundat, majoritatea alimentelor par lipsite de gust.

Citeste si: Cum sa elimini TOXINELE din ORGANISM. Transpiratia te ajuta enorm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul uman nu conteneste sa ne surprinda. El e capabil de actiuni pe care nu le credeam...
Organismul uman este capabil sa se adapteze la o multime de schimbari! Putem, de exemplu, sa pierdem...
Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii...