Cum sa scapi de respiratia provocata de consumul de alcool

Cum sa scapi de respiratia provocata de consumul de alcool

Respiratia provocata de consumul de alcool(respiratie alcoolica) poate fi jenanta si enervanta. Este, de fapt, vorba despre o forma de halena, ce te va de gol si care va provoca neplacere in jur. Credem ca nu ai vrea sa fii etichetat/a dupa mirosul neplacut al respiratiei. Din fericire, exista solutii de a preveni/scapa de respiratia alcoolica. In principal, ar trebui sa eviti consumul de alcool inainte de merge la birou sau la orice alt eveniment cu oameni in preajma. Exista si alte solutii pe care le vom aborda in continuare.

Cum sa scapi de respiratia provocata de consumul de alcool(respiratia alcoolica):

Mananca inainte de a bea alcool sau chiar in timp ce consumi alcool. Alimentele absorb o parte din alcoolul pe care il consumi, stimuland in acelasi timp productia de saliva. Acest lucru poate preveni deshidratarea, care favorizeaza respiratia provocata de consumul de alcool. Daca esti intr-un pub/bar/restaurant, comanda o gustare langa alcoolul preferat. Pot fi niste alune, floricele sau chiar niste chips-uri. La fel poti proceda si cand bei acasa, cu prietenii.

Mananca alimente care contin ceapa sau usturoi. Nu pare o solutie prea potrivita, dar este. Aceste legume cu aroma puternica vor acoperi negresit mirosul de alcool. Poti comanda alimente de bar care contin ceapa sau usturoi. Pot fi, spre exemplu, cartofi prajiti cu usturoi. De asemenea, poti adauga ceapa rosie la un sandvis sau la un burger, dupa ce ai baut. Unii oameni chiar aleg sa consume ceapa sau usturoi in stare naturala. Te sfatuim sa n-o faci in public. Vei emana un miros puternic, neplacut pentru ceilalti; nu doar prin cavitatea bucala, ci si prin pori. Sa incheiem, totusi, subiectul intr-o nota amuzanta, cu acel banc celebru, care spune cam asa: Cum ce scapi de mirosul de usturoi din gura? Cu ceapa! Dar de mirosul de ceapa? Cu usturoi!

Bea apa si cafea. Apa asigura rehidratarea( pierzi multa apa din corp, cand consumi alcool) si poate diminua respiratia alcoolica. Cafeaua are un miros puternic, care poate acoperi mirosul urat al bauturii. Totusi, cafeaua e mana cereasca de dimineata, dupa o betie. Te scoate din starea de amorteala provocata de mahmureala, dandu-ti energia de care ai nevoie. Sigur ca trebuie sa bei si multa apa!

Spala-te pe dinti  mai mult. Dupa consumul de alcool, ar trebui sa te speli pe dinti, folosind o pasta pe baza de mentol. Acesta este cel mai eficient pentru acoperirea respiratiei alcoolice. De asemenea, in loc de 2 minute cat dureaza periajul de obicei, spala-te 4 minute! E nevoie de mai mult timp pentru a elimina gura reziduurile de alcool si resturile alimentare imbibate cu alcool din cavitatea bucala.

Foloseste ata dentara. Particulele de alimente, care sunt pline cu alcool, se blocheaza adesea intre dinti, in zonele unde periuta nu ajunge. Astfel, se poate instala respiratia alcoolica, chiar si dupa ce ai facut un periaj dentar ca la carte! Nu uita, asadar, sa folosesti ata dentara!

Clateste-te cu apa de gura. Dupa ce termini cu ata dentara, ia o gura de apa de gura, clateste-te cateva zeci de secunde si fa putina gargara. Orice apa de gura e conceputa pentru a elimina respiratia urat mirositoare.

Fa dus. Alcoolul nu afecteaza doar respiratia, ci si pielea, in sensul ca ii schimba mirosul! Si nu! Evident ca nu vorbim despre un miros placut. Din contra! Asadar, e bine sa faci dus dimineata sau seara, dupa ce ai baut.

Citeste si: Ce cauzeaza halena de dimineata si cum sa scapi de ea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inotul poate fi mai distractiv, daca stii sa respiri bine sub apa sau mai corect spus sa...
Respiratia corecta va poate ajuta sa alergati mai repede, pe distante mai lungi, fara sa depuneti efort...
Daca sunteti deprimati fara motiv si doriti sa scapati de aceasta stare, puteti incerca niste tehnici de...