Spala hainele noi, inainte de a le purta! Iata de ce

Spala hainele noi, inainte de a le purta! Iata de ce

Tocmai ti-ai cumparat un articol vestimentar pe care abia astepti sa il porti? Nu te grabi! Inainte de a te bucura de noua ta haina, spal-o. Medicii dermatologi ne-au oferit cateva argumente pe care le consideram logice, asa ca ti le transmitem prin intermediul acestui articol.

Motivele pentru care sa speli hainele  noi inainte de a le purta:

- producerea, transportul si depozitarea hainelor inseamna o igiena precara. Hainele trec printr-o multitudine de maini! Nu vrei sa te trezesti cu vreo boala de piele, nu?

- hainele sunt tratate cu diversi coloranti si alte substante chimice, care pot duce la aparitia alergiilor si iritatiilor. Prin spalare, aceste substante sunt indepartate.

- hainele au fost, cel mai probabil, probate si de alte persoane. Daca una dintre acestea sufera de o anumita boala de piele, ai putea sa o contractezi.

Sfaturi:

- pentru spalarea hainelor noi, foloseste doar apa fierbinte, fara sa adaugi detergent.

- verifica eticheta inainte de a spala o haina noua, pentru a te asigura care este temperatura la care poate fi spalata. O temperatura prea ridicata o va deteriora.

Cum poti refolosi hainele vechi, uzate sau demodate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vanzarile de haine la nivel global au inceput sa scada simtitor, in ultimii 7 ani. In aceasta...
Cumperi haine frecvent si tot nu esti multumita de garderoba ta? Ti se pare ca ai cheltuit...
Puloverele calduroase sau rochiile lejere, ciorapii preferati sau lenjeria intima de care suntem foarte incantati - atat...