Pentru a nu fi pacalit/a sub nicio forma cand vrei sa cumperi haine in varianta online, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:
1. Materialul. Daca vrei sa stii ce achizionezi trebuie sa cunosti materialele din care se fac hainele si cam cum arata acestea. In fond, aspectul unui articol de imbracaminte depinde de compozitia materialului din care este fabricat.
- inul se sifoneaza si este considerat perfect pentru zilele toride.
- bumbacul este sifonabil, in genere, insa aspectul sau e natural. In compozitie cu elastan, tesatura devine elastica, deci se va mula pe corp. Acest detaliu este valabil si in cazul blugilor.
- vascoza este un material vaporos, care nu se sifoneaza. Se poarta mai ales vara, fiind folosit pentru rochii si bluze.
- matasea e fina si poate fi recunoscuta cu usurinta. Rochiile elegante se fac, de obicei, din acest material.
2. Culoarea. Nu intotdeauna, culorile din imaginile prezxentate pe internet sub similare cu cele ale produselor pe care vrei sa le cumperi. De aceea, te sfatuim sa citesti cu atentie descrierea produselor, care poate cuprinde mai multe detalii in acest sens. Daca vrei o nuanta anume, deschide pagina de internet de pe mai multe dispozitive, precum telefonul, computerul sau tableta. Astfel, poti sesiza diferentele.
3. Marimea. Cele mai multe magazine online pun la dispozitia clientilor tabele cu marimi. Compara fara sa te grabesti produsele, mai ales daca tinuta este pentru un eveniment care se apropie. In aceasta situatie, nu mai ai timp sa returnezi produsul pentru a-l primi pe cel potrivit.
4. Siguranta oferite de magazinele virtuale. Comanda si tranzactia trebuie sa se desfasoare in deplina siguranta. Majoritatea magazinelor de acest gen ofera conditiile necesare indeplinirii acestor criterii. Cum lumea internetului e uriasa, din pacate, exista si exceptii. Le poti evita astfel:
- cumpara doar de la magazinele cunoscute.
- testeaza feedbackul. cauta pe internet parerile utilizatorilor cu privire la un magazin.
- citeste cu atentie conditiile de livrare si de returnare a produselor.
- verifica adresa paginii de internet. Este de preferat ca adresa linkului sa inceapa cu https, in loc de http. Litera s este de la secure, adica sigur.
- pentru o siguranta sporita, poti folosi servicii de plata precum Pay Pal.