Cum se trateaza scabia?

Cum se trateaza scabia?

Scabia este o boala ce dateaza din timpuri stravechi, care se manifesta, cel mai adesea, in locurile extrem de populate si in cele insalubre.

Parazitii care produc aceasta boala, se gasesc peste tot in lume. Anual, se inregistreaza o rata de 300 de milioane de cazuri de infestari cu scabie.

Asemenea paduchilor, parazitii ce produc scabia se hranesc cu sange uman, facandu-si loc sub piele. Scabia poate indica, adesea, alte boli de piele, cum ar fi reactii alergice, sifilis, dermatita, paduchi sau pureci.

Odata ce se confirma simptomele scabiei, urmatorul pas este inceperea rapida a unui tratament, pentru a preveni imprastierea si inmultirea parazitilor producatori ai acestei boli.

Exista o serie de unguente, foarte eficiente in indepartarea parazitilor de scabie. Unul dintre acestea este permethrinul, care se aplica pe piele, inainte de culcare. Acesta trebuie sa actioneze timp de 8-14 ore, inainte de a fi indepartat cu apa, dimineata urmatoare. Procedeul trebuie repetat, in mod regulat, pana ce simptomele dispar.

Alte unguente impotriva scabiei sunt: crotamitonul, care reduce senzatia de mancarime si malathionul, un insecticid pentru plante, care se aplica pentru 24 de ore, fiind foarte eficient in uciderea parazitilor producatori de scabie si a oualor acestora.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alcoolismul este o boala, care necesita o lunga perioada de recuperare si implicit multa vointa si ajutor...
Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a...
Dupa ce ai aflat care sunt simptomele pneumoniei, este timpul sa treci la tratarea propriu-zisa a acestei...