Stranuti cu putere? Iata cum poti reduce zgomotul provocat de stranut

Stranuti cu putere? Iata cum poti reduce zgomotul provocat de stranut

Stranutul este un proces natural care ajuta nasul sa scape de germeni si de particule iritante. Modul in care stranuta fiecare om este unic, depinzand atat de anatomia sa individuala, cat si de conditionarea sociala. Nu e o gluma!

Potrivit unui sondaj realizat de Patti Wood, experta in limbajul corpului, stranutul in public al oricarui individ este adesea diferit de stranutul sau in intimitate. De aici rezulta ca putem invata cum sa stranutam la o intensitate redusa. Nu uita esentialul, insa: nu e sanatos sa te abtii din a stranuta!

Cum sa reduci azgomotul provocat de stranut:

1. Acopera nasul si gura. O batista groasa, dintre cele clasice pe care le foloseau bunicii si chiar parintii nostri, este de preferat in locul unui servetel. Tesatura batistei va astupa mai bine zgomotul provocat de stranut. Ideea e simpla: stranuta in ceva! Daca nu ai servetel sau batista, pune mana la gura...

2. Strange usor din dinti. Pozitia gurii este foarte importanta cand vine vorba de intensitatea stranutului. Adu maxilarul catre mandibula, lasand buzele usor deschise si relaxate. Gura trebuie sa ramana deschisa pentru a nu crea prea multa presiune in sinusuri.

3. Pune un deget la baza nasului si impinge usor in sus. Aplicarea unei presiuni pe buza superioara poate fi utila, deoarece iti distrage atentia de la iritantii initiali, stimuland, in acelasi timp, aceeasi retea neuronala.

4. Apasa cu limba pe cerul gurii. Alternativ, gadila cu varful limbii cerul gurii . Dupa cum am scris si mai sus, ideea este de a stimula o zona diferita a aceleiasi retele neuronale muta atentia creierului.

5. Spune hapciu. Acest truc functioneaza, deoarece impinge aerul prin gura in loc de nas, diminuand explozia de zgomot.

6. Ciupeste puntea nasului. Nu iti astupa complet nasul si nici nu-ti ciupi narile. Cand prinzi cu degetele podul nasului, fluxul de aer se va estompa, dar nu va fi suprimat. Acest fenome va crea un efect de calmare.

7. Mesteca putin ghimbir. Ghimbirul nu numai ca ajuta la intarirea sistemului imunitar , ci este si de mare ajutor pentru a preveni stranutul. Mesteca putin ghimbir in fiecare zi si vei stranuta mai putin.

Citeste si: Iti vine sa stranuti? Fa-o! Abtinerea te poate afecta grav

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Respiratia provocata de consumul de alcool(respiratie alcoolica) poate fi jenanta si enervanta. Este, de fapt, vorba despre...
Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne...