Iti vine sa stranuti? Fa-o! Abtinerea te poate afecta grav

Iti vine sa stranuti? Fa-o! Abtinerea te poate afecta grav

Multi oameni incearca sa se abtina atunci cand le vine sa stranute. Asau au fost educati de familie sau asa s-au autoeducat. Un lucru este cert: nu fac bine deloc. Stranutul este un fenomen firesc, care se intampla cu un scop clar: eliminarea substantelor toxice de pe  caile respiratorii.

Stranuta! Nu e o rusine. Oamenii prefera sa amortizeze stranutul, sa ucida zgomotul puternic pe care acesta il provoaca. Motivul cel mai des invocat: rusinea fata de ceilalti. In realitate, e doar o preconceptie. Nu ar trebui sa te simti lezat de un fenomen banal, specific tuturor oamenilor!

Stranutul controlat, pericol pentru sanatate. Stranutul controlat(astuparea cavitatii bucale si a celei nazale) poate provoca o nenorocire in organism. Avem un exemplu recent din Marea Britanie. Un barbat de 34 ani a stranutat controlat. Rezultatutul a fost o senzatie de pocnitura in gat, urmata de durere si dificultate de inghitire. A mers la medic, iar radiografia a aratat ca presiunea adunata in urma stranutului i-a parasit traheea si i-a rupt tesutul moale al faringelui. Sunetele ca de pocnitura erau bulele de aer care se adunau in tesutul moale al gatului prin leziuni. Riscul de infectie a devenit foarte mare, asa ca britanicul a fost internat o saptamana si a fost hranit printr-un tub.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gripa poate deveni un adevarat flagel, mai ales in sezonul rece. Anul acesta, asa s-a intamplat. Virusul...
Diabetul este, din pacate, o boala pentru care nu s-a gasit o metoda de vindecare. Evolutia poate...