Iti vine sa stranuti? Fa-o! Abtinerea te poate afecta grav

Iti vine sa stranuti? Fa-o! Abtinerea te poate afecta grav

Multi oameni incearca sa se abtina atunci cand le vine sa stranute. Asau au fost educati de familie sau asa s-au autoeducat. Un lucru este cert: nu fac bine deloc. Stranutul este un fenomen firesc, care se intampla cu un scop clar: eliminarea substantelor toxice de pe  caile respiratorii.

Stranuta! Nu e o rusine. Oamenii prefera sa amortizeze stranutul, sa ucida zgomotul puternic pe care acesta il provoaca. Motivul cel mai des invocat: rusinea fata de ceilalti. In realitate, e doar o preconceptie. Nu ar trebui sa te simti lezat de un fenomen banal, specific tuturor oamenilor!

Stranutul controlat, pericol pentru sanatate. Stranutul controlat(astuparea cavitatii bucale si a celei nazale) poate provoca o nenorocire in organism. Avem un exemplu recent din Marea Britanie. Un barbat de 34 ani a stranutat controlat. Rezultatutul a fost o senzatie de pocnitura in gat, urmata de durere si dificultate de inghitire. A mers la medic, iar radiografia a aratat ca presiunea adunata in urma stranutului i-a parasit traheea si i-a rupt tesutul moale al faringelui. Sunetele ca de pocnitura erau bulele de aer care se adunau in tesutul moale al gatului prin leziuni. Riscul de infectie a devenit foarte mare, asa ca britanicul a fost internat o saptamana si a fost hranit printr-un tub.

Asadar, ruperea faringelui este posibila. Din fericire, se intampla rar prin stranut. Totusi, medicii confirma faptul ca stranutul controlat nu este de preferat. Aceasta metoda, desi nu are de multe ori efecte secundare, poate sa duca la anevrisme cerebrale sau la ruperea traheei.

Sfat: stranuta natural, folosind intotdeauna o batista sau un servetel. Asa scazi riscul de a-i contamina si pe cei din jur.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tentatia de a lucra intr-un mediu confortabil e foarte mare. Unii ar mai spune, de exemplu, ca...
Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne...