Cum sa ai picioare frumoase si stralucitoare

Cum sa ai picioare frumoase si stralucitoare

Tanjesti sa ai picioare frumoase si stralucitoare? Ei bine, sa obtii asa ceva este mai usor decat ai crede! Exista profesionisti care te pot ajuta sa infrumusetezi picioarele, dar si produse pe care le poti folosi cu succes acasa. Culotiunile potrivite, tehnicile de indepartare a parului si machiajul, vei reusi sa obtii picioarele stralucitoare la care ai visat.

Cum sa ai picioare frumoase si stralucitoare. Hidratarea picioarelor:

1. Lotiune hidratanta. Cand pielea ta este hidratata, pare mai tanara si mult mai vibranta. Asigura un strat proaspat de lotiune pentru a da picioarelor tale o stralucire subtila. Exista o multime de lotiuni hidratante care pot fi achizitionate de la magazinele de infrumusetare . De asemenea, poti utiliza produse naturale precum uleiul de cocos sau untul de shea pentru a hidrata pielea.

- aplica intotdeauna lotiune dupa ce faci dus. Astfel vei bloca umiditatea in piele, care va arata luminos.

- aplica intotdeauna lotiune dupa ras sau dupa epilara cu ceara. Barbierirea si epilarea cu ceara pot fi dure pentru piele, asa ca e necesara o hidratare corespunzatoare dupa.

- daca porti pantaloni scurti sau o rochie, tine in geanta. o lotiune mica pentru a o aplica pe tot parcursul zilei. Freaca picioarele cu lotiune la fiecare cateva ore pentru a mentine stralucirea acestora.

2. Exfolierea este cheia pentru picioare fine si stralucitoare, deoarece elimina toate celulele moarte ale pielii. Celulele moarte ale usuca pielea si ii dau un aspect neplacut. Prin exfoliere vei elimina pielea moarta, dezvaluind un nou strat de piele stralucitoare si hidratata.

- foloseste un scrub pentru a-ti exfolia picioarele de 2-3 ori pe saptamana. Scruburile se gasesc in majoritatea magazinelor cu produse de infrumusetare;

- poti face de asemenea un scrub de casa. Pentru a prepara un exfoliant de corp, vei avea nevoie de zahar sau sare si un tip de ulei (ulei de masline, ulei de cocos etc.). Zaharul/sarea reprezinta exfoliantul, iar uleiul tau va fi hidratantul. Amesteca ingredientele. Scrubul trebuie sa fie consistent. Te sfatuim sa adaugi si un ulei esential (cum ar fi rozmarinul sau menta) in exfoliant. Mirosul sau placut te va relaxa.

3. Ulei. Daca vrei ca picioarele tale sa straluceasca cu adevarat, aplica o cantitate mica de ulei ele. Exista o multitudine de uleiuri potrivite pentru asa ceva, cum ar fi uleiul de cocos, cel de jojoba sau ulei de masline. Atentie cum aplici uleiul, deoarece acesta pateaza foarte usor hainele! Intinde bine uleiul pe piele, inainte de a te imbraca. De asemenea e indicat sa aplici uleiul imediat dupa ras, deoarece umiditatea pielii este pastrata mai mult timp.

Cum sa ai picioare frumoase si stralucitoare. Indepartarea parului de pe picioare:

1. Barbierire. Vorbim despre cea mai rapida metoda de indepartare a firelor de par de pe picioare. Fa-o de cate ori crezi, in functi de sensibilitatea pielii. Unii se rad o data pe zi, altii la saptamana sau chiar mai rar.

- foloseste un aparat de ras de calitate, mai ales daca ai pielea sensibila. De asemenea, e sanatos sa folosesti si o crema de ras buna. Poti incropi asa ceva chiar si acasa. Untul de shea si uleiul de nuca de cocos sunt creme excelente pentru barbierit, deoarece conditioneaza in profunzime pielea;

- nu te rade in graba;

- elimina parul in timp ce te afli la dus. Apa fierbinte deschide porii si astfel te vei rade cu mai multa atentie;

2. Epilarea cu ceara este o modalitate excelenta de a obtine picioare fine si stralucitoare. Procedeul este putin mai dureros, dar merita daca vrei rezultate mai bune si de durata. Poti alege sa te epilezi cu ceara in cabinetul unui profesionist. Te vei relaxa si vei avea garantie unei epilari profesionale.

- pentru epilarea de casa, ai nevoie de un kit special. Acesta ar trebui sa contina ceara (care se incalzeste de obicei in cuptorul cu microunde sau), incalzitor de ceara, spatula mica, spatula mare si benzi de ceara.

- epileaza-te incet si cu grija. Aplica ceara fierbinte pe o portiune mica de piele o data, pune bandade epilare peste ceara fierbinte si apasa. Dupa aproximativ 15 secunde, trage brusc banda de pe piele. Repeta procesul pana te epilezi complet.

3. Epilare cu laser. Daca te-ai saturat saturat de barbierit si de epilat cu ceara, ia in considerare eliminarea definitiva a parului de pe picioare. Acest proces este putin mai dureros si mai costisitor decat metodele tipice de indepartare a parului, dar multe persoane cred ca merita. Poti indeparta parul intr-un salon specializat sau poti achizitiona un kit specific. Epilarea cu laser se intinde, de obicei, pe parcursul 5 sedinte (in medie).

Cum sa ai picioare frumoase si stralucitoare. Bronzant si machiaj:

1. Bronzarea. Unii oameni cred ca pielea bronzata sau intunecata tinde sa para mai stralucitoare decat pielea deschisa la culoare. Daca ai pielea naturala intunecata sau bronzata, bucura-te de avantaje. Nu ai nevoie decat de putina lotiune sau ulei pentru a da stralucire picioarelor tale. Daca ai pielea mai deschisa la culoare, te poti bronza natural sau artificial.

- stai suficient la soare, dar nu peste masura. Expunerea la raze ultraviolete poate fi nociva pentru piele. Nu uitat sa aplici o crema pentru protectie solara;

- foloseste un autobronzant. Aceste produse sunt disponibile sub forma spray sau lotiuni. Citeste instructiunile de utilizare inainte de a-l aplica pe piele;

2. Shimmer pentru corp. Shimmer-ul poate fi achizitionat din magazinele de frumusete sau din hipermarketuri. Vine sub forma de spray si lotiune, reprezentand o modalitate excelenta de a adauga un pic de stralucire pielii.

3. Machiaj. Folosirea machiajului pe picioare nu numai ca aduce un plus de stralucire, ci si uniformizeaza nuanta pielii. Tipurile de fond de ten natural sunt grozave pentru picioare, la fel si fondurile de ten pudra stralucitoare. Freaca fondul de ten in maini, apoi aplica-l pe picioare intr-un strat subtire. Pentru a aplica pudra, foloseste o perie pentru pudra. Periaza pudra pe piele cu miscari circulare. Foloseste fonduri de ten care nu se desprind usor si sunt de lunga durata.

Citeste si: Trucuri de frumusete. Scapa de cele mai enervante probleme

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O persoana activa parcurge zilnic, in medie, 7500 pasi. Asta inseamna ca, pe parcursul vietii, o persoana...
Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...
Iata o rutina distractiva de exercitii fizice, pe care o puteti repeta in fiecare seara, pentru a...