SANCTIUNI pentru PIETONII care folosesc TELEFONUL pe ZEBRA! Vezi unde se aplica noua lege

SANCTIUNI pentru PIETONII care folosesc TELEFONUL pe ZEBRA! Vezi unde se aplica noua lege

Se inaspresc legile in ceea ce priveste utilizarea telefonului mobil in trafic! Daca soferii nu mai au voie de multi ani sa puna aparatul la ureche in timp ce se afla la volan, se pare ca nici pietonii nu vor mai avea dreptul sa foloseasca telefonul in timp ce trec pe zebra!

Legea va intra in vigoare in Honolulu, SUA. Practic, niciun om din aceasta zona foarte cunoscuta, fie ca e localnic sau turist, nu va mai putea sa utilizeze telefonul in timp ce traverseaza strada prin locurile permise.

Exista si o exceptie: oricine poate apela serviciile de urgenta, in caz de necesitate.

Noua lege a fost aprobata de consiliul local din Honolulu si va intra in vigoare incepand cu 25 octombrie 2017. Amenzile in cazul nerespectarii acestei legi se vor incadra intre 15 si 99 dolari. Vor fi buni de plata toti cei care scriu un mesaj, se joaca pe telefon sau cauta informatii online.

Masura nu pare deloc exagerata! Daca stai sa te gandesti mai bine, o masina cu viteza foarte mare s-ar putea sa-l puna pe respectivul sofer in situatia de a nu mai putea sa franeze la timp, chiar daca ai pasit pe trecere fara sa te asiguri. Intr-un astfel de moment, risti sa fii implicat intr-un accident ce te-ar putea costa viata.

Acum ca precedentul a fost creat, ramane de vazut ce alte state vor prelua exemplul autoritatilor din Honolulu si daca legea va fi implementata si la noi!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...
Autentificarea faciala reprezinta cel mai comod sistem de deblocare a telefonului mobil. Nu mai e necesara folosirea...