Afla cum sa masori ingredientele pentru diferite retete

Afla cum sa masori ingredientele pentru diferite retete

Daca sarea si zaharul potrivite corespunzator te fac in ochii invitatilor un Masterchef in bucatarie, atunci cand nu cantaresti cantitatile corect pentru aceste ingrediente, la fel de bine poti fi considerat un simplu amator.

Ca sa primesti laude, trebuie sa masori corect fiecare ingredient. Pentru acest lucru, ai nevoie de un cantar sau cateva ustensile din bucatarie.

Afla cum se masoara lichidele si ingredientele solide folosind urmatoarele ustensile:

Faina. Folosita la prepararea prajiturilor, sosurilor sau a diverselor aluaturi, faina poate fi masurata cu ajutorul unui pahar obisnuit sau a unei linguri.

Pentru gramaje mici, faina poate fi masurata in felul urmator:

Un pahar obisnuit, plin cu faina = 125 grame;
O lingura de masa rasa = 15 grame;
O lingura de masa cu varf = 25 grame;
O lingurita de masa rasa = 5 grame.

Zahar. Pentru ca o prajitura nu poate fi completa fara zahar, acesta poate fi masurat astfel:

O cana normala, rasa = 200 grame;
O lingura rasa = 25 grame;
O lingura cu varf = 30 grame;
O lingurita rasa = 6 grame;
O bucata zahar cubic = 5 grame.

Sare. Acest condiment, utilizat cel mai des in bucatarie poate fi nociv daca este folosit in exces. Trebuie sa stii ca o lingurita rasa de sare are 10 grame.

Daca vrei sa vezi cum se masoara untul, uleiul si alte ingrediente, poti afla cum se face acest lucru de aici.


Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca curile in salina sunt cunoscute pentru efectele lor terapeutice, dar nu poti sa mergi la o...
Salinoterapia sau terapia cu sare este folosita in intreaga lume pentru a mentine sanatatea cailor respiratorii. Absorbtia...
Pentru a-ti face cuptorul luna fara a abuza de produse chimice care iti ataca mainile si caile...