Ingrediente:
-750 g de conopida;
- 5 oua;
- 6 catei de usturoi batut;
-o ceapa medie taiata marunt si batuta;
- o jumatate de legatura de patrunjel;
- o lingurita de menta uscata;
- 130- 150 g de faina;
-condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust;
- sare (dupa gust);
-ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
- taie conopida in buchetele de marimea unui ou.
- spala bine buchetelele de conopida.
- pune apa si sare intr-o cratita, apoi pune vasul pe foc. Can apa clocoteste, adauga conopida.
- cand incepe sa fiarba iar, mai lasa amestecul 15 minute pe foc, semiacoperit
- odata ce conopida a fiert, pune-o imediat in apa rece.
- cat timp conopoida se raceste, faci aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pentru a le praji.
- sparge Intr-un castron ouale, amesteca-le pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, adauga faina si amesteca bine, sa nu apara cocoloase
- adauga usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea si amesteca din nou.
- introdu buchetelele de conopida in compozitia pe care am prezentat-o mai sus (trebuie sa fie bine acoperite), apoi prajeste-le si scoate-le pe un servet absorbant.
Serveste conopida pane calda, cu muraturi sau salata.
Pofta buna!