Cum sa faci CONOPIDA PANE

Cum sa faci CONOPIDA PANE

Astazi, iti prezentam o reteta speciala, bazata doar pe legume si condimente. Ne referim la conopida pane sau arabeasca. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Ingrediente:

-750 g de conopida;

- 5 oua;

- 6 catei de usturoi batut;

-o ceapa medie taiata marunt si batuta;

- o jumatate de legatura de patrunjel;

- o lingurita de menta uscata;

- 130- 150 g de faina;

-condimente(piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc),dupa gust;

- sare (dupa gust);

-ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

- taie conopida in buchetele de marimea unui ou.

- spala bine buchetelele de conopida.

- pune apa si sare intr-o cratita, apoi pune vasul pe foc. Can apa clocoteste, adauga conopida.

- cand incepe sa fiarba iar, mai lasa amestecul 15 minute pe foc, semiacoperit

- odata ce conopida a fiert, pune-o imediat in apa rece.

- cat timp conopoida se raceste, faci aluatul (scrobul), in care se introduc buchetelele de conopida, pentru a le praji.

- sparge Intr-un castron ouale, amesteca-le pentru a omogeniza albusul cu galbenusul, adauga faina si amesteca bine, sa nu apara cocoloase

- adauga usturoiul, ceapa, patrunjelul, menta, condimentele, sarea si amesteca din nou.

- introdu buchetelele de conopida in compozitia pe care am prezentat-o mai sus (trebuie sa fie bine acoperite), apoi prajeste-le si scoate-le pe un servet absorbant.

Serveste conopida pane calda, cu muraturi sau salata.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea...
Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe care multe gospodine din Romania o gatesc cu placere. Facem...
Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii...